Structurae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Structurae er en database tilgjengelig på Internett, med beskrivelser av byggverk og strukturer slik som broer, skyskrapere, tårn og demninger. I tillegg inneholder databasen informasjon om selskaper og personer involvert i å planlegge eller bygge disse strukturene. Navnet Structurae er basert på det latinske ordet strūctūra, som beskriver både handlingen å konstruere, og resultatet av denne handlingen.[1][2]

Structurae støttes av hundrevis av frivillige som bidrar med data, informasjon og bilder. De fleste oppføringene refererer fra spesialiserte journaler og andre kilder. Grunnleggeren, Nicolas Janberg, er en bro-ingeniør som bestemte seg for å lage databasen da han underviste ved Princeton University. Structurae var basert på arkitektur-databasen archINFORM, som regnes som et pionerprosjekt innen katalogisering av bygningsdata på Internett.

Structurae-databasen og dens nettside er tilgjengelig på tre språk – engelsk, fransk og tysk. Prosjektet finansieres gjennom reklame på nettsiden, sponsorer og salg av oppføringer for bedrifter. Nettstedet består av over 100 000 individuelle sider programmert i ColdFusion, og det bruker en MySQL-database.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]