Linn Strømsborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Linn Strømsborg
Født1. mai 1986Rediger på Wikidata (37 år)
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Linn Strømsborg (født 1. mai 1986) er en norsk forfatter bosatt i Oslo.

Hun har utdannelse innen litteraturformidling fra Universitetet i Oslo og jobbet i Ark bokhandel i flere år. Hun vokste opp på Furuset i Groruddalen i Oslo.

Debutboka Roskilde ble oversatt til svensk og utgitt der i 2010 av forlaget Lindqvist Publishing. De utga også boksingelen Øya på svensk samme år.

Andreboka Furuset ble kåret til en av årets beste bøker i Stavanger Aftenblad i 2013, der anmelder Ida Vågsether sa følgende: «Linn Strømsborg skriver så det gjør vondt. Om voksenlivet som kanskje ikke er så voksent, om ensomhet og om vennskap. Linn Strømsborgs roman gjør at jeg føler meg mindre alene. God litteratur gjør gjerne det.»[1]

Tredjeboka Du dør ikke (2016) er en frittstående oppfølger til Furuset.

Fjerdeboka Aldri, aldri, aldri (2019) fikk terningkast 5 i VG og anmelder Trine Saugestad Hatlen skrev blant annet: «Strømsborg skriver sjeldent friskt om et tidsaktuelt og nokså tabubelagt tema. Norge opplever en dramatisk økning i antall barnløse, og Erna Solberg har tatt til orde for at vi må finne ut hvorfor norske kvinner føder så få barn. Linn Strømsborg skriver sabla godt om akkurat det.»[2] Dansk utgave, Aldrig, aldrig, aldrig, 2020 (Turbine Forlag), tysk utgave, Nie, nie, nie i 2021 (Dumont Buchverlag).

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hjem til mor». Arkivert fra originalen 17. august 2016. Besøkt 30. juni 2016. 
  2. ^ «– «Barn? Nei takk!» Bokanmeldelse: Linn Strømsborg: «Aldri, aldri, aldri.»». Besøkt 2. august 2019. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]