Lily Collins

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Lily Collins
Lily Collins
Lily Collins i juli 2013
Født Lily Jane Collins
18. mars 1989 (25 år)
Guildford i Surrey i England
Yrke Skuespiller
Nasjonalitet USA USA
Aktive år 2009 - d.d.
Kjente roller Snow White i Lille speil på veggen der
Clary Fray i The Mortal Instruments: City of Bones
IMDb IMDb

Lily Jane Collins (født 18. mars 1989 i Guildford i Surrey i England) er en amerikansk skuespillerinne.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Lily Collins er datter av musiker Phil Collins og ble født i England, men flyttet med moren Jill Tavelman til Los Angeles som femåring da foreldrene skilte seg. Hun ville egentlig bli journalist, og har skrevet spalter i mange amerikanske medier og var også programleder på Nickelodeon i en kort periode. Hun har studert journalistikk på universitetet i Southern California.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Collins begynte skuespillerkarrieren med et par gjesteopptredener på 90210, og fant raskt ut at dette var noe hun ville gjøre mer av. Ikke lenge etter fikk hun en av hovedrollene i det biografiske dramaet The Blind Side, hvor hun spiller datteren i familien som adopterer hovedkarakter Michael Oher (Quinton Aaron). Sandra Bullock og Tim McGraw spiller også i filmen.

To år senere spilte hun i actionthrilleren Priest mot Paul Bettany, Karl Urban, Cam Gigandet og Maggie Q. Litt senere på året var hun også å se sammen med Taylor Lautner, Michael Nyqvist og Sigourney Weaver i medieslaktede Abduction.

Hennes store gjennombrudd kom imidlertid i 2012, hvor hun spilte Snøhvit i fantasykomedien Lille speil på veggen der. Denne rollen skulle egentlig blitt spilt av Saoirse Ronan, men hun måtte trekke seg, og Collins kom inn etter å ha slått en rekke andre kjente konkurrenter om rollen. Hun var for øvrig også blant finalistene til å spille den samme rollen i den andre Snøhvit-filmen, Snow White and the Huntsman, men måtte der se seg slått av Kristen Stewart. Mirror Mirror hadde premiere 30. mars 2012 i Norge.

I 2013 spilte hun hovedrollen Clary Fray i The Mortal Instruments: City of Bones, som er basert på den populære fantasybokserien The Mortal Instruments av Cassandra Clare. Filmen ble for øvrig regissert av norske Harald Zwart.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

  • 90210 (2009) .... Phoebe Abrams (2 episoder)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]