The Blind Side

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

The Blind Side er en amerikansk drama/sport-film fra 2009 med Sandra Bullock, Tim McGraw og Quinton Aaron. Regien er ved John Lee Hancock. Filmen er basert på boken The Blind Side (2006) – historien om Michael Oher.

Handling[rediger | rediger kilde]

Michael Oher er en offensiv linjespiller som spiller for Baltimore Ravens i NFL. Filmen følger Oher fra hans fattige oppvekst, gjennom sine år ved Wingate Christian School (en fiktiv representasjon av Briarcrest Christian School i en forstad til Memphis, Tennessee), hans adopsjon av Sean og Leigh Anne Tuohy, og videre til hans stilling som en av de mest ettertraktede prospekter i collegefotball.

Priser[rediger | rediger kilde]

For sin prestasjon vant Sandra Bullock Oscar for beste kvinnelige hovedrolle, i tillegg til Golden Globe Award for beste kvinnelige hovedrolle og Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance av en kvinnelig skuespiller i en hovedrolle. Filmen i seg selv også fikk en Oscar-nominasjon for beste film.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Foruten Bullock, medvirker blant annet Quinton Aaron som Michael Oher, Tim McGraw som Sean Tuohy og Kathy Bates som Miss Sue. Filmen har også opptredener av flere nåværende og tidligere NCAA-trenere, inkludert SEC trenere Houston Nutt og Ed Orgeron (Ohers trenere i college, men Nutt representert Arkansas på den tiden og derfor gjør det i filmen) og Nick Saban (som var på LSU på den tiden og representerer dem i filmen), tidligere trenere Lou Holtz, Tommy Tuberville, Phillip Fulmer, som samt rekruttere analytiker Tom Lemming , så vel som å motta the Parents Television Council kvalitetsstempel.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]