Lego City Undercover

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lego City Undercover
UtviklerTT Fusion
UtgiverNintendo
DistributørSteam
Humble Store[1]
Nintendo eShop
Microsoft Store
PlayStation Store
PlattformMicrosoft Windows
Nintendo Switch
PlayStation 4
Wii U
Xbox One
UtgivelseWii U

NA: 18. mars 2013
PAL: 28. mars 2013
Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One
NA: 4. april 2017
EU: 7. april 2017

AU: 12. april 2017
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedlegocityu.nintendo.com
Del av serien Lego City
Lego City Undercover: The Chase Begins

Lego City Undercover er et action-eventyrspill utvikla av TT Fusion og utgitt av Nintendo. Spillet ble lansert i mars 2013 i Nord-Amerika og Europa for Wii U. Spillet er til forskjell fra de andre Lego-titlene som Traveller's Tales har utvikla, ikke basert på en filmlisens, og er det første Lego-spillet som er utgitt av Nintendo. Det er også det første Lego-spillet som kom ut på Wii U. I november 2016 annonserte Warner Bros. Interactive Entertainment at spillet ville komme ut på nytt for Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 og Xbox One i april 2017.[2]

Lego City Undercover finner sted i Lego City. Spilleren kontrollerer politibetjenten Chase McCain, som jakter på forbrytere mens han forserer miljøene i spillet på ulike måter. Chase kan få tilgang til ulike kostymer som gir han nye ferdigheter, som et kostyme av en innbruddstjuv som lar han bryte av låser. Chase kan også styre fartøyer, som biler og helikopter, og bruke løse Lego-brikker for å bygge nye objekter. Det er mulig å spille som andre karakterer etter hvert som de låses opp. Spillet bruker Wii U GamePad som en kommunikator og som en skanner for å finne skulte spor og liknende.[3] Det finnes åtte forskjellige kostymer; vanlig, politi, tyv, gruvearbeider, astronaut, bonde, brannmann og byggmester. Det er 450 gullbrikker og 290 ulike figuer å samle.

Handling[rediger | rediger kilde]

I begynneslen av spillet kommer Chase McCain tilbake til Lego City i et skip. Han blir møtt av Mayor Gleeson, som er borgermester i byen. Hun forteller han om en forbrytelsesbølge som har brutt ut, som hun tror Rex Fury står bak. Deretter må spilleren kjøre McCain til politistasjonen for å få politiuniform på seg. Deretter kommer det nyheter om et bankran i byen, som noen personer utkledd som klovner utfører. Deretter skal McCain fange noen tyver oppe på et høyt bygg, og sjefen av gjengen sier at han jobber for Rex Fury. Han sier også at en fange på Albatross Island kalt Blue kan vite mer. Deretter reiser Chase til fengselet på Albatross Island, for å snakke med Blue. Blue forteller ham om fengselcellen som Rex Fury brukte, og McCain finner en tunnel gravd ut fra cellen. Han finner også en liten hammer med et merke av en blå hatt på seg, og tror at Rex brukte den til å grave tunnelen med. Chase finner ut at det har blitt stjålet mye verktøy fra gruven på grunn av et vitne kalt Clarence Fletcher, som også kalles «Stinky». Chase oppsøker Stinky i Blue Bell Mine. Han finner ikke Stinky, men et taleopptak av ham, som beviser at han ble overfalt og kidnappet. Chase går ut av gruven for å lete etter kidnapperne, og blir møtt av Rex Fury, som enkelt banker ham opp. Deretter må Chase gå til en dojo for å lære kung fu.

Etter Chase har lært seg kung fu, blir Frank kidnappet i en politibil og Chase må redde ham. Deretter må Chase kjøre Frank i politibilen tilbake til politistasjonen. Chase McCain går deretter undercover og oppsøker gjengen til Chan Chuang, som han tror er relatert til Rex. Chase vil prøve å bli med i gjengen til Chan for å få mer info om Rex, og derfor fengsler ham Bucky Butler, som hadde søkt om å få bli med i gjengen og hadde også stjålet et maleri. Deretter skal han kjøre Forrest Blackwell med en limousin. I bilen forteller Blackwell at han skal på en lang reise snart. Deretter blir Chase promotert og skal møte Mr. Chan selv. Mr. Chan gir Chase i ordre om å stjele en bil, og deretter går innbruddsalarmen i et av kontorene til Chan, og Chase går for å se hva som har skjedd. Det viser seg at tyven er Natalia, som prøver å finne info om faren hennes. I kontoret fant hun dokumenter fra Pappalardo's, en iskremforhandler eid av Vinnie Pappalardo. Derfor tror Chase at Chan jobber for Pappalardo.

For å bli med i Vinnies gjeng, må Chase hindre at Moe De Luca, Vinnies søskenbarn, kommer i fengsel. Chase stjeler en fengselsbil og plukker Moe De Luca opp ved tinghuset. Chase får deretter et oppdrag av Moe om å stjele varer fra en lastebil, og kjøre det til iskremfabrikken til Vinnie. Lastebilen inneholder fargepistoler, som kan brukes av spilleren når man er i et forbryterkostyme. Chase får et nytt oppdrag fra Vinnie, å stjele en smaragd kalt Bell Pepper Emerald fra banken.

Deretter får Chase et oppdrag av Chan, om å stjele en moon buggy fra Apollo Island. Her får Chase astronautkostymet. Etter å ha stjålet den, får Chase melding fra politisjefen at Forrest Blackwell holder på å bli kidnappet av en gjeng. Etter å ha reddet Blackwell, kjører Chase ham tilbake til politistasjon. Deretter ringer Natalia til Chase for å spørre om hjelp. Hun har lette etter info om faren hennes i skraphaugen til Chan, og kommer seg ikke ut derfra. Chase får «hjelp» av Studski og Clutch. Etter å ha reddet Natalia, må Chase gå til Sheriff Huckleberry for å ikke skape mer trøbbel. Der får han i oppdrag i å finne bonden Hayes' griser som har rømt. Deretter får Chase i oppdrag av Vinnie om å stjele en robotisk tyrannosaurus rex for hans private kjøper.

Hans neste oppdrag fra Vinnie er å få tak i en brannmannbåt, som man trenger nøkler fra brannsjefen for å kjøre. Derfor må Chase gjennomgå trening for å bli en brannmann. Deretter blir Natalia angrepet av noen menn i dress ved sykehuset. Deretter spionerer han på Vinnies møte med Rex Fury. Vinnie er lei av jobbene for Rex, og finner ut at han vil gjøre noe for seg selv. Derfor får han Chase og Moe til å stjele noe fra Forrest Blackwell. Chase blir oppdaget, og flykter derfra. Moe får ikke svar når han ringer Vinnie, og tror at noe har skjedd med ham. Chase går til iskremfabrikken, og finner ut at Furys menn har gått imot Vinnie. Vinnie og Chase finner ut at noen av Furys menn skal være på byggeplassen i Paradise Sands. Chase drar dit, og stjeler en krane for Rex. Han bruker kranen til å ta et gigantisk teleskop. Deretter kjører Chase teleskopet til den hemmelige basen til Rex. I basen overhører Chase en samtale mellom Rex og sjefen hans, som viser seg å være Forrest Blackwell. De snakket om at det eneste de trenger er passordet til professor Kowalski.

Chase redder Kowalski, og deretter reiser de til Forrest Blackwells herregård for å finne beviser mot Blackwell. Når de kommer seg inn i herregården, finner de en modell av en by, som viser seg å være prosjektet til Blackwell. Chase finner også ut at Blackwell Tower egentlig er en stor romrakett. For å forhindre at hele byen blir ødelagt av oppskytningen, må de bruke skjoldgeneratorer som professor Kowalski har laget. På grunn av at Natalia enda er i raketten, vil Chase redde henne, og reiser til Apollo Island for å lage en rakett selv.

Når Chase kommer seg til månen, slåss han mot Rex Fury i en kampmaskin, mens Rex bruker den robotiske t-rexen. Chase kaster Rex inn i noen beholdere, som inneholder drivstoff. Deretter sier Blackwell at han ikke lenger trenger Rex, og setter igang en selvdestruksjon av romskipet. Chase klarer å vinne mot Rex i en siste kamp, og Blackwell sender dem begge i fritt fall mot jorden. Blackwell lover å hvene seg, men blir sendt avgårde av en ku som flyr i rommet. Chase fallskjermhopper ned mot der Natalia er, og redder henne med å utløse fallskjermen på modulen. Når de ankommer byen, takker Gleeson ham for å redde Lego City. Dunby tilbyr Chase å få æren av å arrestere Rex, men Chase takker nei og sier at Natalia er mer viktig for ham nå.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Lego City Undercover is getting a Nintendo Switch port». Eurogamer. Besøkt 3. desember 2016. 
  3. ^ «ANMELDELSE: Lego City Undercover». Gamer.no. Besøkt 30. september 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]