Kjøtt (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Kjøtt var et punke- og rockeband fra Oslo som eksisterte mellom 1979 og 1981. De ga i løpet av disse to årene ut to 7" EP-er, en 12"-EP og en LP, ved siden av at de bidro på flere samleplater og -kassetter. I 1989 kom det ut en samleplate med bandet. Bandet hadde samme besetning gjennom hele sin levetid.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Bandets første 7" var blant Norges første punk-plater. I dette sporet fulgte også 12" EP-en med klassikere som Jeg vil bli som Jesus, Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer og Elektrisk. Mens det var Krohn som hadde stått bak det meste av materialet her, ble Gaarder etter hvert en viktigere låtskriver, noe som tydelig kommer til uttrykk på den andre 7" og på LP-en Op. Selv om Krohn også bidro på sistnevnte, var hans typiske lekne og enkle punk-inspirerte melodier erstattet med mer eksperimentell musikk. Albumets mest eksperimentelle spor er Jern og Metall, som er kreditert til Krohn og Gaarder: Det dreier seg om rytmesporet fra en halvferdig innspilling av den senere Raga Rockers-hiten Trist at det skulle ende slik, speedet opp til dobbel hastighet og pålagt ny vokal og instrumenter. Gruppen var på TV flere ganger, og NRK produserte en video til Beat Allegro 160.

Dette eksperimentelle trekket utviklet seg ytterligere da Krohn trakk seg ut av bandet for å stifte Raga Rockers. Resten av bandet fortsatte under navnet Montasje og ga ut én LP. Gaarder grunnla senere Cirkus Modern og var frem til sin død i 2004 ansatt i Rikskonsertene.

Jøran Rudi og Erik Aasheim er aktive innen samtidsmusikk.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]