Johanne Schmidt-Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Johanne Schmidt-Nielsen
Johanne Schmidt-Nielsen
Født 22. februar 1984 (31 år)
Odense, Danmark
Utdannelse Bachelorgrad i Socialvidenskap, Roskilde Universitet
Parti Enhedslisten
Enhedslistens parlamentariske leder
2009–

Johanne Schmidt-Nielsen (født 22. februar 1984 i Odense) er parlamentarisk leder i danske Folketinget for Enhedslisten. Enhedslisten har flat struktur og da Schmidt-Nielsen i 2009 ble valgt til parlamentarisk leder var det første gang i partiets historie at noen ble valgt til dette vervet. Partiet har ikke noen valgt leder, men Schmidt-Nielsen er i praksis partiets ansikt utad.

Politisk karriere[rediger | rediger kilde]

Schmidt-Nielsen startet sin politiske karriere i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, hvor hun var nestleder fra 2002 til 2003. Hun har gjort seg bemerket ved deltakelse i en rekke politiske aksjoner. I forkant av valget i 2007 fikk hun stor oppmerksomhet rundt å ha anmeldt et dansk pornoblad for hallikvirksomhet fordi de hadde tid med en prostituert som premie i en av deres konkurranser. Under partilederdebatten i 2007 var hun den yngste deltaker i en dansk partilederdebatt noen sinne.

Under folketingsvalget i Danmark 2011 fikk hun 47 002 personstemmer – bare sittende statsminister Lars Løkke Rasmussen fikk flere.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)