James Bond 007: Nightfire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
James Bond 007: Nightfire
UtviklerEurocom
UtgiverElectronic Arts
DistributørMGM Interactive
SerieJames Bond
SpillmotorGoldSrc
PlattformXbox
PlayStation 2[1]
Microsoft Windows
Nintendo GameCube[1]
macOS
Utgivelse18. november 2002
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 12

James Bond 007: Nightfire er et førstepersonsskytespill fra 2002. Versjonen til GameCube, PlayStation 2 og Xbox ble utviklet av Eurocom.[2] En Game Boy Advance-versjon ble utviklet av JV Games.[3] Det kom også ut en versjon til Windows og MacOS, men denne er ikke lik versjonen som kom ut til konsollene, og ble utviklet av Gearbox Software.[4]

Spillet følger James Bond, men ikke i noen spesifikk film. I spillet skal han avsløre planene til en industrileder om å ta over verdenen gjennom en amerikansk forsvarssatellitt.[2] Spilleren har en helse-måler som reduseres hver gang spilleren blir skadet, og blir drept når måleren er helt oppbrukt. Men det er mulig å skaffe en rustning, for å absorbere skader.

Hvert nivå har en rekke unike tokens, referert til som "007 tokens" som kan låse opp spesielle belønninger i spillet, og erverves ved å fullføre visse handlinger på hvert nivå. Spillere kan også utføre "Bond Moments" ved å bruke teknologiske duppeditter for å bli kvitt fiender, åpne hemmelige veier eller ødelegge hindringer. Ved å fullføre hvert nivå kan spilleren motta en poengsum, som angir hvor godt spilleren presterte på de forskjellige nivåene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den britiske MI6-agenten James Bond jobber sammen med den franske etterretningsagenten Dominique Paradis for å hindre at et stjålet atomvåpen blir brukt i Paris av terrorister på nyttårsaften. Etter denne suksessen avslører Bonds sjef M at en kodebrikke, som skal tas i bruk av Space Defense Platform (SDP) en ny militarisert romstasjon bygget av amerikanske myndigheter.

Men denne kodebrikken har nylig blitt stjålet. MI6 mistenker at tyveriet er knyttet til Phoenix International, et selskap eid av Raphael Drake og at sjefen for Drakes asiatiske avdeling Alexander Mayhew. M sender Bond for å få tak i kodebrikken igjen. Underveis møter han blant annet CIA-agenten Zoe Nightshade. Han oppdager også at Dominique nå jobber undercover som Drakes elskerinne.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Smith, M. Cassamassina/D F. (18. november 2002). «James Bond 007: NightFire». IGN (engelsk). Besøkt 3. mai 2023. 
  3. ^ Harris, Craig (31. mars 2003). «James Bond 007: NightFire». IGN (engelsk). Besøkt 3. mai 2023. 
  4. ^ Casamassina, Ivan Sulic & Matt (25. november 2002). «Nightfire Review». IGN (engelsk). Besøkt 3. mai 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]