Inferno (1999)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Inferno
Generell informasjon
GenreRomantisk film,[1] actionfilm[1]
Utgivelsesår1999
NasjonalitetUSA
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn G. Avildsen[1][2][3][4] Rediger dette på Wikidata
TemaHevn Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Jean-Claude van Damme, Samuel Hadida
MusikkBill Conti Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJean-Claude van Damme,[2] Danny Trejo,[3] Pat Morita,[2] Gabrielle Fitzpatrick,[3] Larry Drake,[3] Vincent Schiavelli,[2] Silas Weir Mitchell,[4] Jaime Pressly,[4] Bill Erwin,[4] Priscilla Pointer,[5] David Fralick, Michael Papajohn, Lee Tergesen, Gregory Scott Cummins, Brett Harrelson, Jeff Kober, Paul Koslo, Nicolau Breyner Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapDavis Films Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Sony Pictures Home Entertainment
Netflix
Premiere(r)1999
Eksterne lenker

Inferno (også kjent som Desert Heat) er en amerikansk actionkomediefilm fra 1999 regissert av John G. Avildsen.

Eddie Lomax (van Damme) er en veteransoldat som er lei av livet, og vandrer rundt i ørkenen på jakt etter en grunn til å dø. Noen kjeltringer som stjeler Eddies motorsykkel og nesten slår ham i hjel, får ham til å hevne seg. Hovedrollene spilles av Jean-Claude van Damme, Danny Trejo og Pat Morita. Dette var den siste filmen Avildsen regisserte, før han døde i 2017.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Filmen åpner når Eddie Lomax (spilt av Jean-Claude van Damme) kjører en motorsykkel gjennom en åpen ørken, referert til som Dry Lake. Men snart bryter motorsykkelen sammen, og Eddie har ikke noe annet enn klærne sine, en pistol og en flaske tequila. Når han ligger i ørkenen og drikker tequlia, får han øye på vennen Johnny Sixtoes (spilt av Danny Trejo) som Eddie hadde sendt et postkort til for å si i fra at han kom til å dukke opp.

I samtalen deres avslører Eddie at overraskelsen han skrev om i brevet faktisk var den ødelagte motorsykkelen. Eddie og Johnny tjenestegjorde samtidig i militæret, men Eddie avslører nå dyp anger fra dagene deres i hæren. Han påstår at sjelene til alle han drepte fremdeles hjemsøker ham. Men en lastebil kjører forbi Eddie, og Johnny forsvinner. Det blir åpenbart at Eddie hallusinerte om at han hadde sett Johnny der. Matt, Jesse og Petey Hogan, sønner av Ramsey Hogan (spilt av Larry Drake) kommer ut av lastebilen.

Kort tid senere passerer en annen lastebil med en lokal restaurant-servitør Dottie (spilt av Jaime Pressly) og kokken Vern. Dottie uttrykker bekymring over situasjonen de er vitne til. Men Vern ønsker å kjøre videre med en gang, og ønsker ingen problemer med Hogan-familien. De forsøker å stjele motorsykkelen fra Eddie. Men Eddie forsøker deretter å få sykkelen tilbake, og ta hevn over Hogan-familien.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c http://www.imdb.com/title/tt0139151/; besøksdato: 14. april 2016.
  2. ^ a b c d http://stopklatka.pl/film/piekielnia-glebia; besøksdato: 14. april 2016.
  3. ^ a b c d http://movieweb.com/movie/inferno-1999/; besøksdato: 14. april 2016.
  4. ^ a b c d http://www.ofdb.de/film/1162,Inferno; besøksdato: 14. april 2016.
  5. ^ http://www.imdb.com/title/tt0139151/fullcredits; besøksdato: 14. april 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]