Hugo Boss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Annonse fra det nasjonalsosialistiske Tyskland i 1933 for Boss' arbeids-, sports- og regntøy samt uniformer til de paramilitære organisasjonene SS (Schutzstaffel), SA (Sturmabteilung) og HJ (Hitler-Jugend).

Hugo Boss AG er et stort motehus med hovedsete i Metzingen i Tyskland, som spesialiserer seg på herreklær i den dyre prisklassen. Selskapet ble etablert i 1923 og er oppkalt etter sin grunnlegger, Hugo Ferdinand Boss (1885–1948). I 2008 hadde selskapet 9 700 ansatte.

Selskapets produkter markedsføres under tre varemerker, Boss Black for mer sofistikerte, konservative produkter, Boss Orange for mer uformelle og sportslige produkter og Boss Green for sportstøy. I tillegg omfattet konsernet datterselskapet Baldessarini, for mer eksklusive produkter.

I det nasjonalsosialistiske Tyskland på 1930- og 1940-tallet laget Hugo Boss uniformer til blant annet det tyske forsvaret, Wehrmacht, det tyske postvesenet, og til organisasjoner som Schutzstaffel (SS), Sturmabteilung (SA) og Hitler-Jugend (HJ).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]