Hilde Hodnefjeld

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hilde Hodnefjeld
Født22. juli 1966[1]Rediger på Wikidata (57 år)
BeskjeftigelseIllustratør Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Hilde Hodnefjeld (født 22. juli 1966) er en norsk illustratør.

Hilde Hodnefjeld er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, linja for grafisk design og illustrasjon, der hun tok hovedfag i tegning 1994. Under utdannelsen var hun ett år i ParisArt Décoratifs og et halvt år på Islands kunst- og håndverkskole. Hun har siden arbeidet som illustratør og tegner tilknyttet arbeidsfellesskapene Basta og Illustratørene i Oslo. Hun har også hatt engasjement som bilderedaktør i forlag. Hodnefjeld har illustrert blant annet barnebøker.

Hodnefjeld er medlem i Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet og Grafill, og har vært med på flere kollektivutstillinger, blant annet i Tegnerforbundet, Galleri Grafill og Galleri 27, Kongsberg Kunstforening og Porsgrunn bibliotek. Hun er tildelt «gull» for bokomslag og diplom for bildeboka I huset bortenfor og nominasjon for Mesterpromperen i Visueltkonkurransen. I 2011 ble hun nominert til Kulturdepartementets illustrasjonspris for Mesterpromperen, og i 2022 ble hun nominert til Kulturdepartementets Bildebokpris for Uppsa.[2]

Hilde Hodnefjeld tegner mest på papir, der hun bruker kollasjelementer fra grafikk, tegner med fargeblyant, tusj, akvarell og akryl. Hun bearbeider ofte videre på data, fortrinnsvis i bilderedigeringsprogrammet Photoshop.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Uppsa, Gyldendal (2021)
  • Kakesamleren, bildebok, Mangschou forlag (2009)
  • Hvis det ikke fantes biler, barnebok, Mangschou forlag (2011)
  • Tenk om, barnebok, Mangschou forlag (2012)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.forfatterkatalogen.no, besøkt 19. mars 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Lello, av Niklas (17. februar 2022). «Nominasjoner til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2021». Norsk barnebokinstitutt. Besøkt 18. februar 2022. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]