Helene Bergsholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Helene Bergsholm
Født20. juli 1992Rediger på Wikidata (31 år)
Førde
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Helene Naustdal Bergsholm (født 20. juli 1992 i Førde i Sogn og Fjordane) er en norsk skuespiller. Hun har hovedrollen i ungdomsfilmen Få meg på, for faen!, basert på Olaug Nilssens roman med samme tittel. For sin rolle som Alma ble hun i 2012 Amandanominert til Beste kvinnelige hovedrolle, konkurrerende mot Noomi Rapace. I 2013 under filmfestivalen William and Mary filmfestival i Virginia vant Helene prisen "Rising Young Talent Global film can award»

Bergsholm var elev ved Hafstad videregående skole i Førde i perioden 2008–2011, og var i 2011 elev på fotolinjen ved Jæren folkehøgskule. Senere tok hun en bachelor i Art Direction på Westerdals School of Communication. I løpet av bacheloren valgte hun å ta et semester på School of Visual Arts i New York.

Hun ble i juni 2016 tatt opp til Statens teaterhøgskole, hvor hun søkte for første gang.

I 2015 hadde hun en rolle i filmen Hevn, regissert av Kjersti B. Steinsbø, basert på Ingvar Ambjørnsens roman Dukken i taket fra 2001.[1] Like etter dette spilte hun også hovedrollen i kortfilmen Vi kan ikke hjelpe alle, regissert av Nina Knag, basert på novellen med samme navn av Ingvild H. Rishøi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]