Hans-Peter Lindstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Hans-Peter Lindstrom (2011)

Hans-Peter Lindstrøm (født 16. februar 1973 i Stavanger/Randaberg?), kjent under artistnavnene Lindstrøm og slowSupreme, er en norsk produsent, DJ og musiker innen elektronisk musikk/house.[1] Sammen med blant annet Prins Thomas og Todd Terje er han del av den såkalte «Oslo-disco»-scenen.[2]

Han har gitt ut tre album, en 20-talls EPer med egen musikk, om lag like mange remikser og bidratt på over 30 internasjonale og nasjonale samleplater med elektronisk musikk. De fleste av sine egne utgivelser er gitt ut på plateselskapet Feedelity Recordings som han selv startet i 2002. Flere av utgivelsene er i samarbeid med Prins Thomas under nanvnet Lindstrøm & Prins Thomas.

Han har vunnet Spellemannprisen fire ganger: Spellemannprisen 2006 for albumet It's a Feedelity Affair, Spellemannprisen 2008 for albumet Where You Go I Go Too og Spellemannprisen 2010 for albumet Real Life Is No Cool sammen med Christabelle, alle i klassen elektronika. Begge hans utgivelser fra 2012, Six Cups of Rebel og Smalhans, ble nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen elektronisk musikk, hvor Smalhans gikk av med seieren.

Album[rediger | rediger kilde]

Singler & EP-er (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ * Jon Vidar Bergan (2013) «Hans-Peter Lindstrøm», Store Norske Leksikon (snl.no) (lest 21. februar 2014)
  2. ^ * Bernt Erik Pedersen (27. april 2010): «Her er Oslos disco-sjefer», Dagsavisen.no (lest 21. februar 2014)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Hans-Peter Lindstrøm – bilder, video eller lyd