House

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

House er en elektronisk dansemusikk-sjanger. House begynte å vokse fra discoen fra 1970-tallet. Enkelte DJ-er begynte å forske på musikk, og house ble en populær undergrunnsmusikk på slutten av 1980-tallet. House bruker ofte samplinger og looper av gitarer eller andre instrumenter for å få musikken mer «funky».

Navnet eller ordet «house» ble først brukt i Chicago, som er housemusikkens fødested, som et ord til å beskrive noe som var kult, hipt, frisk og lignende. Grunnen til at det heter «House» kommer fra Frankie Knuckles. Han begynte som DJ på en klubb i Chicago kalt The Warehouse, derav navnet «House». Klubben var mest brukt av homofile som likte musikken som ble spilt der, og musikken ble ofte omtalt som nettopp «House Music».

I begynnelsen var det stort sett bare mikser og samplinger fra disco og funk, men etterhvert ble det brukt trommemaskiner for å utbedre og piffe opp musikken ennå et hakk, og gjøre den mer særegen.

Eksempler på houseartister inkluderer Axwell, Sebastian Ingrosso, Daft Punk, Basement Jaxx, Deadmau5, Eric Prydz, Justice, Bingo Players, David Guetta, Hardwell og Armand Van Helden. Blant artister som har hentet inspirasjon fra house er Primal Scream og Clubstrophia.

Se også[rediger | rediger kilde]


musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.