Gran Canaria

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Satellittbilde av Gran Canaria

Gran Canaria er ei øy med tilhørighet til Spania, og er den sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet, i overkant av 200 km fra den nordvestlige kysten av Afrika. Med et areal på nærmere 1560 kvadratkilometer er øya den tredje største av Kanariøyene.

Administrativ inndeling[rediger | rediger kilde]

Gran Canarias kommuner

Gran Canaria er delt inn i tjueen kommuner:

Gran Canaria har en befolkning på 838, 397, hvorav 377 600 bor i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria. Las Palmas de Gran Canaria er også hovedstaden i provinsen Las Palmas, og en av de to hovedstedene på Kanariøyene. Stranden Las Canteras ligger i hjertet av byen Las Palmas.Hovedstaden ble grunnlagt den 24. juni 1478 under navnet "Real de Las Palmas", av Juan Rejon.

Turisme[rediger | rediger kilde]

Gran Canaria sin største næring er turismen. Det er hovedsakelig charterturister som besøker Gran Canaria. Øyas tradisjonelle attraksjoner er sol og strender. I de senere år har det blitt etablert stadig flere golfbaner og det er nå sju 18-hullsbaner på øya.

Reisemålene på Gran Canaria med mest liv og røre er Playa del Inglés og Puerto Rico. Begge ligger på sørkysten til øya. Her er det hundrevis av barer, nattklubber og restauranter.

Markedet i fiskerlandsbyen Arguineguin (i kommunen Mogán) er øyas største. Det er åpent på tirsdager. I denne landsbyen bor også mange nordmenn fast eller i vinterhalvåret og Sjømannskirken finnes også her. Det er ikke uvanlig med skilt og informasjon på norsk/skandinavisk her og enkelte norske varer i butikkene.

Klima[rediger | rediger kilde]

Klimaet på Gran Canaria er varmt og gjennomsnittstemperaturen varierer fra 20 °C om vinteren til 26 ° C om sommeren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]