Elsk meg bort

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elsk meg bort
orig. Alice et Martin
Generell informasjon
Utgivelsesår1998
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde120 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiAndré Téchiné
ProdusentAlain Sarde
ManusforfatterAndré Téchiné
Olivier Assayas
Gilles Taurand
MusikkPhilippe Sarde
Eksterne lenker

Elsk meg bort [1], (originaltittel: Alice et Martin) er et fransk drama fra 1998 regissert av André Téchiné med Juliette Binoche i hovedrollen.

Handling[rediger | rediger kilde]

I en alder av 10 år bor Martin i Cahors sammen med Jeanine, hans frisør-mor og hennes drosjesjåfør-ektemann, Said. Men Martin er det uekte barnet til en vellykket forretningsmann, Victor Sauvagnac. Mot barnets ønsker sender moren Martin for å bo hos sin far, som han ikke kjenner. Victor er gift, og har tre sønner som er eldre enn Martin. Martin er ikke lykkelig, og kommer raskt i konflikt med sin biologiske far. 10 år senere, like etter hans 20. bursdag, reiser Martin fra hjemmet etter farens død. Martin dukker opp, flere uker senere, i halvbroren Benjamins leilighet i Paris.

Benjamin er en skuespiller som deler en leilighet sammen med sin beste venn Alice, fiolinist i en lokal kvintett som spesialiserer seg på tango-musikk. Martin finner suksess raskt, i løpet av få uker er han en svært ettertraktet modell. Selv om Alice ikke liker den grublende Martin, blir han besatt av henne og begynner å følge etter henne i skjul. Men Alice oppdager dette, og konfronterer ham. Hun blir gradvis fengslet av den oppmerksomheten han gir henne, og de to begynner et lidenskapelig kjærlighetsforhold.

Etter at Alice avslører at hun er gravid, får Martin et nervøst sammenbrudd og faller i koma. Legene fastslår at tilstanden hans er psykosomatisk. Han kommer seg etter hvert, men forblir veldig tilbaketrukket. Han blir fremdeles hjemsøkt av farens dødsfall, som døde etter at Martin skjøv faren ned en lang trapp. Martin avslører at han forårsaket farens dødsfall, og at han ikke lenger kunne bære skyldfølelsen og smerten.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]