Eirik Fedje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eirik Fedje
Født4. feb. 1991Rediger på Wikidata (33 år)
Lærdal (Sogn og Fjordane)
BeskjeftigelseFotballspiller, politiker Rediger på Wikidata
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Eirik Fedje (født 1991) er en tidligere norsk fotball- og sandfotballspiller. Fedje var målvakt på det norske herrelandslaget i sandfotball.

Eirik Fedje ble i 2023 valgt som leder i LO Asker og Bærum.[trenger referanse]

Han er fagpolitisk kandidat til kommune- og fylkestingsvalget i 2023, for Bærum Arbeiderparti.[trenger referanse]

Han startet sin karriere for Sogndal Fotball. I 2007 gikk han til FC Lyn Oslo, hvor han var en del av klubbens rekruttlag. Han kombinerte spill i Lyn med studier på Norges Toppidrettsgymnas.Etter FC Lyn Oslos konkurs returnerte han til moderklubben Sogndal Fotball. Våren 2010 spilte han for Kongsvinger, som på det tidspunktet spilte i Tippeligaen. I sin siste kamp for klubben, høsten 2010, fikk han rødt kort i en 3. divisjonskamp for Kongsvinger 2 mot Sander. Etter et kort treningsopphold i Asker Fotball var Fedje nær overgang til IK Start og lavere divisjoner i det engelske seriesystemet, men valgte han å satse på sandfotball, og var målvakt for det norske landslaget i sandfotball.

Etter han la opp som aktiv utøver var han en del av Ronny Deilas støtteapparat som oppmann og assisterende materialforvalter i Vålerenga Fotball, sesongen 2017.[trenger referanse]

Eirik er per 2023 leder av LO Asker og Bærum samt en engasjert lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Bærum. Han er kjent for sitt arbeid med å representere arbeidstakernes interesser og deltar jevnlig offentlig debatt, for å snakke om viktige spørsmål knyttet til arbeidslivet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]