Diskusjon:Barnetimen for de minste

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

For meg som var der i 50- årene blir dette feil. Vi hadde lørdagsbarnetime - og det var nærmest en familiebegivenhet. Barnetimen for de minste, med koseprat kom etter at jeg var vokst fra den, så der er jeg blank. «Onkel Lauritz» og «tante Sonja» (Holterdal Larsen(?)) husker jeg derimot. Mere research nødvendig! Mvh og lykke til ! --Bjørn som tegner 1. feb 2007 kl. 14:05 (CET)

Ifølge NRK er det som står her riktig, Barnetimen for de minste ble en programpost i 1950 eller 1951 [1], mens Lørdagsbarnetimen er et annet program som er en del eldre. Cnyborg 1. feb 2007 kl. 14:09 (CET)

Jeg synes likevel ikke om at småttingene skal ha monopol på å hete barnetimen med redirect. Kjenningsmelodien til «min» Barnetime var «Nå kommer barnetimen» og programbladet sa bare «Barnetimen»: At de måtte skille til «lørdags-» og «for de minste» på et senere tidspunkt blir da en del av historien som hører hjemme her. Barnetimen kom på lufta ganske fort etter krigen. Hva de hadde før, vet jeg ikke, for radioene var inndradd da jeg ble født. Hjemme fikk vi Sølvsuper trolig i 1947, og fra da av var jeg fast lytter.--Bjørn som tegner 1. feb 2007 kl. 14:26 (CET)

Jeg er litt usikker på historikken, men har skrevet så vidt om den i artikkelen under Lauritz Johnson. Det synes som om barnetimen for de minste oppstod omkring 1950 og at den opprinnelige «barnetimen for de store» dermed ble hetende Lørdagsbarnetimen. Lauritz Johnson er uansett opphavet til begge programpostene (tror jeg). Redirecten var laget for enkelhets skyld og ikke minst for å slippe en unøvendig pekerside med bare to alternativer. Viderehenvisninga kunne for så vidt like gjerne pekt til lørdagsbarnetimen, men jeg lot den altså gå direkte til (den minst like viktige) barnetimen for de minste - med tydelige pekere under «Se også» på hver av sidene. Lørdagsbarnetimen hadde riktignok både Onkel Lauritz og Stompa, men tenk hvor viktige Anne Cath. Vestly, Alf Prøysen og Thorbjørn Egners stemmer og historier har vært for kulturen i Norge etter krigen. Ja, ja. Nå lager jeg en presisering med omdirigering aller øverst i begge artikkeltekstene, og redirigerer Barnetimen til Lørdagsbarnetimen. Kjempefint hvis Bjørn som tegner retter opp feil og utdyper disse artiklene, men husk å sjekke egen hukommelse med pålitelige kilder. Det er ikke alltid slik at private opplevelser og lyttermønstre er allmenngyldige. ;-) Wolfmann 1. feb 2007 kl. 16:34 (CET)
Jeg er forresten usikker på om Anne-Cath. Vestly, Alf Prøysen og Vidar Sandbeck hadde noen tilknytning til Lørdagsbarnetimen slik det står nevnt der. Regner med at disse først og fremst, eller kanskje utelukkende, sang og leste i Barnetimen for de minste. Kan noen sjekke det? Wolfmann 1. feb 2007 kl. 16:40 (CET)
Anne-Cath og Alf Prøysen husker jeg stemmene til på morgener med påkledning av unger. Begge virket som hovedinnslag, foruten at Prøysens viser og Ole Aleksander var inne på lørdager - (kanskje etter litt fram og tilbake med «Ottoene»?) Men det var vel Stompa «alle» husker, både som hørespill og film. PS. Jeg har bare «store norske» + minne om et portrettintervju med onkel L. «Tante Sonja» husker vel de færreste - hun døde nokså ung, og jeg har ikke kildematr. --Bjørn som tegner 1. feb 2007 kl. 22:35 (CET)
Bjørns kognitive funksjon er upåklagelig. Kanskje ikke så merkverdig siden vi som var enkanals radiobarn ble effektivt hjernevasket med fastlagt program hver dag og hver uke. Ved siden av Stompa, var det mye vindstøy mens vi lørdag etter lørdag fulgte Nansen på vei mot Nordpolen. «Veien til Agra» var også noe som gjorde inntrykk. Barnetimen bar sitt navn med rette for den varte virkelig en hel time. Stemmene til Lauritz J og Sonja H-L sitter ennå. Og når Stavangerensemblet dukket opp med en formiddagskonsert, var ikke Morten Abel med. 91 1. feb 2007 kl. 22:57 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Barnetimen for de minste. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. jan. 2021 kl. 00:18 (CET)[svar]