Connect Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

CONNECT Norge er en stiftelse som jobber for innovasjon og nyskapning. Organisasjonen representerer private bedrifter og offentlige institusjoner som ønsker å hjelpe frem gründere i kommersialiseringsfasen. Gjennom en Springbrettprosess blir gründerne coachet til å forbedre sine forretningsstrategier og sin forretningsplan ved direkte tilbakemeldinger fra næringslivet.

Det er i dag fem Connect-nettverk i Norge i tillegg til Stiftelsen, det er også flere noder rundt i landet. Nettverkene er organisert som medlemsforeninger med egne styrer og eget økonomisk ansvar. Alle Connect-nettverkene har styrerepresentanter i Stiftelsens styre og organiseringen sikrer et enhetlig tilbud over hele landet.

Internasjonal organisasjon[rediger | rediger kilde]

Connect oppstod i USA ved University of California i San Diego i 1985 og er siden blitt eksportert til en rekke land. I dag finnes CONNECT i blant annet Storbritannia, de nordiske og baltiske landene, Taiwan og New Zealand.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nettverkene CONNECT Østlandet og CONNECT Trøndelag ble stiftet i 2002, mens CONNECT Vest ble etablert som egen forening i 2003. CONNECT Vest har imidlertid vært aktiv helt siden stiftelsen av CONNECT i Norge i 2001. CONNECT Nord-Norge ble stiftet i 2004. CONNECT Sørlandet er foreløpig yngste nettverk, etablert i slutten av 2006.

Organisasjonens aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Connect i Norge tilbyr hovedsakelig:
– Skreddersydde CONNECT Springbrett® med frivillige ressurspersoner fra næringslivet
– Finansforum (regionalt, nasjonalt og internasjonalt)
– Strategiske partnerskapsforum
– Internasjonalt nettverk

CONNECT Springbrett®[rediger | rediger kilde]

Kjerneaktiviteten til de regionale Connect-nettverkene er avholdelse av CONNECT Springbrett®. På et CONNECT Springbrett® møter vekstselskapet et panel bestående av 6–10 frivillige ressurspersoner fra næringslivet. Panelet tar utgangspunkt i selskapets behov og er komplementært sammensatt med personer som har juridisk kompetanse, revisorer, spesialister på immaterielle rettigheter, bransje-, markeds- og investorkompetanse. Gründeren presenterer da selskapets forretningsplan, og panelet kommenterer og gir råd både om investorpresentasjonen, produkt, marked og selve forretningskonseptet.

CONNECT Springbrettet® tas opp på video som overlates til gründeren slik at vedkommende i ettertid kan studere nærmere de råd som ble gitt fra paneldeltakerne. Ressurspersonene i panelene hentes i stor grad fra næringslivet, ved at kompetansepersoner hentes rett ut fra linjen. Disse personene er normalt ikke tilgjengelige i markedet for tradisjonell konsulting, men bidrar fordi springbrettkonseptets effektivitet og komprimerte form gjør at tidsbruk/nytte for disse ressurspersonene oppfattes som akseptabel og attraktiv. Medlemskapet i Connect gir medlemsbedriftene muligheter til å bidra i en samfunnsnyttig dugnad i det omfang de ønsker og samtidig gir det muligheter til økt nettverk og tilgang til tidlig informasjon om nye produkter og løsninger innen en rekke markeder, både nasjonalt og internasjonalt.

CONNECT Norges stiftere[rediger | rediger kilde]

Bak stiftelsen stod følgende organisasjoner og institusjoner:
- Bedriftsforbundet
- CONNECT Vest
- Forskningsparkene i Norge
- Handelshøyskolen BI
- HSH
- IKT-Norge
- Innovasjon Norge
- NHO
- NTNU
- SINTEF
- SIVA
- Universitetet i Bergen
- Universitetet i Oslo
- Universitetet i Tromsø

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

CONNECT i Norge [1]
Global CONNECT [2]