Cannibal ferox

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Cannibal ferox
Nasjonalitet Italia Italia
Sjanger Skrekk
Eventyr
Regissør Umberto Lenzi
Manus Umberto Lenzi
Produsent Antonio Crescenzi
Mino Loy
Luciano Martino
Medvirkende Giovanni Lombardo Radice
Lorraine De Selle
Danilo Mattei
Zora Kerova
Walter Lucchini
Robert Kerman
Musikk Roberto Donati
Fiamma Maglione
Utgitt 24. april 1981
Lengde 93 min
Aldersgrense 18

Cannibal ferox (også kjent som Make Them Die Slowly i USA og Woman from Deep River i Australia) er en italiensk grøsser-film fra 1981. Filmen er regissert og skrevet av Umberto Lenzi. Filmen blir ofte sammenlignet med en annen italiensk kannibal-film kalt Cannibal Holocaust som Lenzi prøvde å toppe med denne filmen. Begge filmene har relativt likt budskap, handling og innhold. Da filmen ble lansert reklamerte distributørene med at det var «den mest voldelige filmen noensinne» og at filmen var bannlyst i 31 land. Ingen offisiell liste med hvilke land filmen var ulovlig i har blitt gjort tilgjengelig, men mange av de landene som bannlyste den har tillatt den i ettertid.

Den mest komplette versjonen av filmen som selges i dag i Storbritannia mangler ca. 6 minutter med bortklippede scener.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tre antropologer reiser til regnskogen i Amazonas for å bevise en gang for alle at kannibalisme ikke eksisterer. Her møter de en kokain-sniffende eventyrer som har satt de innfødte til å lete etter smaragder for ham. Etter at han har torturert en av dem til døde for å ha gjemt unna noe av fangsten, går de til motangrep...

Filmskaperne har fokusert på å lage en mest mulig grotesk film med dyrelemlestelse, øye-uthuling, kastrering, kannibalisme og en levende skrikende kvinne penetrert gjennom brystene og hengt opp på jernkroker, for å nevne noe.

Annet[rediger | rediger kilde]

Filmen skapte mye kontrovers i Norge og andre steder, og ble raskt utpekt som eksempel på grov videovold. Filmen ble, sammen med en rekke andre zombie- og kannibalfilmer totalforbudt på video i første halvdel av 1980-tallet. Først i 2005 tillot Medietilsynet filmen utgitt på DVD i Norge. [1].

Rolleliste[rediger | rediger kilde]