Beitostølen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Beitostølen
Beitostølen
Beitostølen
Land Norge Norge
Fylke Oppland
Kommune Øystre Slidre
Areal 1.18 km²
Befolkning 342[a] (2013)
Bef.tetthet 289,8 innb./km²
Postnummer 2953 Beitostølen

Beitostølen er et tettsted og turistsenter i Øystre Slidre kommune i Oppland fylke. Tettstedet hadde 342 innbyggere pr. 1. januar 2013 og ligger 900 moh. Her er det flere hoteller og stor hyttebebyggelse, i tillegg til butikker, restauranter og andre servicetilbud. Beitostølen er kjent som et vintersportssted med alpinbakker både ved Beitostølen sentrum og i Raudalen, samt langrennsløyper på totalt 320 kilometer. Opprinnelig var Beitostølen ei setergrend.

Her ligger også Beitostølen Helsesportsenter, en rehabiliteringsinstitusjon for funksjonshemmede. Ridderrennet, et skirenn for funksjonshemmede, avholdes på Beitostølen hvert år.
Fra 2004 er sesongåpningen i langrenn, tidvis med status som verdenscuprenn, blitt arrangert her, samt tidlige løp i skiskyting. I november hvert år arrangerer Øystre Slidre IL Beitosprinten.

På grunn av nærheten til Jotunheimen, er Beitostølen blant de mest snøsikre vintersportstedene i Europa. Skisesongen strekker seg normalt fra november til april. Mange av arrangørene av verdenscup eller Norgescup i langrenn, kombinert og skiskyting, har Beitostølen som reservearena hvis det opprinnelige arrangørstedet mangler snø

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]