Barbarian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Barbarian
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm, thriller
Utgivelsesår2022
NasjonalitetUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiZach Cregger Rediger dette på Wikidata
ManusZach Cregger Rediger dette på Wikidata
MusikkAnna Drubitsj Rediger dette på Wikidata
KlippJoe Murphy Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGeorgina Campbell, Bill Skarsgård, Justin Long, Richard Brake, Kurt Braunohler, Zach Cregger Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)20th Century Studios
Premiere(r)9. september 2022 (USA, Canada)[1]
Eksterne lenker

Barbarian er en amerikansk thriller fra 2022 regissert av Zach Cregger, som også skrev manus. Hovedrollene spilles av Georgina Campbell, Bill Skarsgård og Justin Long.

Filmen hadde premiere under San Diego Comic-Con den 22. juli 2022, før den ble sluppet på amerikansk kino i september 2022.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tess Marshall kommer til et hus hun skal leie i det nedslitte Detroit-området Brightmoor, kvelden før et jobb-intervju. Imidlertid oppdager hun snart at huset er booket av noen andre, til en mann som heter Keith Toshko. Tess bestemmer seg for å bli der over natten, samtidig som Keith sover på sofaen. Når Tess våkner midt på natten, blir hun rystet over å oppdage at døren til soverommet hennes har blitt åpnet, men Keith sover og forsikrer henne om at han ikke rørte døren hennes. Tess går til jobb-intervjuet neste morgen, og blir advart om å være på vakt i nabolaget rundt huset. Når hun kommer tilbake til huset, blir hun jagd inn av en hjemløs mann som roper til henne at hun burde reise sin vei.

Når Tess låser seg ved et uhell inn i kjelleren under eiendommen legger hun merke til en skjult korridor, som fører til et værelse med et videokamera, en møkkete madrass, en bøtte og et blodig hånd-avtrykk. Når Keith kommer tilbake til huset frigjør han Tess fra kjelleren, men han ignorerer Tess sin advarsel. Når han undersøker den skjulte korridoren kommer han ikke tilbake, så Tess følger etter ham og finner en underjordisk tunnel. Der finner hun en skadet Keith, og de blir snart angrepet av en naken, deformert kvinne (kreditert som "The Mother") som dreper Keith ved å slå skallen hans mot en vegg.

To uker senere får husets eier, skuespilleren AJ Gilbride, sparken fra en TV-serie på grunn av påstander om at han hadde voldtatt en annen skuespiller. Presset til å selge eiendeler for å betale saksomkostninger, reiser AJ til Detroit for å inspisere huset før han selger det. AJ finner også den skjulte tunnelen, og tror dette kan øke husets verdi. Men "The Mother" angriper AJ i tunnelen, og han faller ned i et hull der han finner Tess. Et tilbakeblikk til 1980-tallet viser Frank, husets opprinnelige eier, som hadde bortført kvinner, voldtatt dem, og holder dem fanget i tunnelene under huset.

I nåtiden låser denne kvinnen både Tess og AJ i et hull. Når AJ blir dratt bort av moren, benytter Tess anledningen til å stikke av fra huset ved hjelp av Andre - den hjemløse mannen fra tidligere, som advarer henne om at "The Mother" kommer til å følge etter henne den kvelden. I mellomtiden oppdager AJ et annet værelse, hvor han møter den sengeliggende Frank og antar at Frank er et annet offer for "The Mother" før han oppdager beviser for Franks forbrytelser. Frank begår deretter selvmord med en revolver. Tess fører politiet til huset, men de avfeier historien hennes og de reiser sin vei. Tess bryter seg inn i huset, får tak i bilnøklene sine og kjører over "The Mother" med bilen - noe som tilsynelatende dreper henne. Tess går deretter tilbake til kjelleren for å redde AJ, men AJ, tror at fotsporene han hører kommer fra "The Mother" og han skyter henne ved eb feil med Franks revolver. De møter igjen Andre som forklarer at "The Mother" er et produkt av Franks incest over flere generasjoner med ofrene hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Georgina Campbell som Tess
  • Bill Skarsgård som Keith
  • Justin Long som AJ
  • Matthew Patrick Davis som "The Mother"
  • Richard Brake som Frank
  • Kurt Braunohler som Doug
  • Jaymes Butler som Andre
  • Sophie Sörensen som Bonnie
  • J.R. Esposito som Jeff
  • Kate Nichols som Catherine
  • Kate Bosworth som Melissa
  • Brooke Dillman som moren til AJ.
  • Will Greenberg som Robert
  • Zach Cregger som Everett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, www.imdb.com, besøkt 10. september 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]