Kirkeng skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kirkeng skole
LandNorge
Org.nummer975280675
KommuneRakkestad
StedDegernes
AdresseIdrettsveien 6, 1892 DEGERNES
Nettstedwww.rakkestad.kommune.no (no)
Beliggenhet
Kart
Kirkeng skole
59°21′25″N 11°25′17″Ø

Kirkeng skole er en barneskole i Degernes i Rakkestad kommune i Østfold. Skolen ligger i Degernes sentrum, hvor man også finner Degerneshallen, Degernes kirke og Kirkeng barnehage.

Skolen har omtrent 120 elever og 23 ansatte. Skolen består i dag av tre bygninger og har sju klasserom, gymsal, videorom, skolekjøkken, sløydrom og bibliotek. For hundre år siden var det fem skoler i Degernes, men i dag er det kun Kirkens skole igjen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kirkeng skole ble bygd nær Degernes kirke fordi skolen skulle ligge sentralt og elevene skulle ha kort skolevei. Forslaget om å bygge en skole ble vedtatt i 1896. Tomta ble godkjent, men ikke tegningene. En av grunnene var at leilighetene til lærerne ikke holdt mål. Det ble derfor lagd nye tegninger og den 22. oktober 1900 stod bygningen klar til bruk. Bygget var beregnet til å koste 7700 kroner, men regningen ble på hele 9142 kroner. Etter en stund ble bygget revet fordi det var dårlig isolert og kaldt der. Det ble bygd et nytt bygg i 1950. Dette bygget er det eldste som fremdeles er i bruk. I dette bygget er biblioteket. Det andre bygget ble bygd i 1976, og det siste bygget sto ferdig i 1997. Skolen eier også et jorde og i de første årene hadde lærerne dyr på dette jordet. I dag brukes dette jordet til fotballbinge og barnehage.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]