Kattem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kattem
Parti fra Bekkasinvegen.
Basisdata
BydelHeimdal
KommuneTrondheim
Grenser tilLundåsen, Lund, Åsheim, Heimdal
NavnebakgrunnKattem gård
Beliggenhet
Kart
Kattem
63°20′43″N 10°19′57″Ø

Kattem er et boligområde sør i Trondheim med ca. 4 000 innbyggere. Området ligger på en åstopp omtrent halvannen mil sør for Trondheim sentrum. Kattem inngår administrativt i bydelen Heimdal. Kattem er bygd på et myrområde, og gatene har fått navn etter områdets dyre- og fugleliv. Vi finner derfor Myrsnipevegen, Bekkasinvegen, Mårvegen, Ekornvegen, Skogmusvegen, Korsnebbvegen, Rypeveien med flere.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kattem ble bebygget på begynnelsen av 1970-tallet med en miljøvennlig arealbruk der gående og kjørende er skilt fra hverandre og mye av den opprinnelige vegetasjonen mellom husene er bevart. De fleste boligene er tilsluttet TOBB gjennom Sameiet Kattem- Ust, som består av seks borettslag med blokkbebyggelse og rekkehus. En del villaer og rekkehus omkring disse borettslagene regnes også som tilhørende Kattem.

Lokale tilbud[rediger | rediger kilde]

Det er en stor barneskole på selve Kattem, mens Åsheim barneskole og Åsheim ungdomsskole ligger i grensen til det tilstøtende boligområdet Åsheim. Området har mange offentlige og private barnehager, men få tilbud forøvrig. Bydelssenteret består bare av en Coop Prix-butikk, en frisør og fotpleier foruten Kattem Frivilligsentral og vaktmesterkontoret. Ungdomsklubben Kattemkjelleren holder til i kjelleren under butikken. Trondheim kommune åpnet et nytt anlegg med omsorgs- og pleieboliger på Kattem i 2010.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Området rekrutterer sammen med boligområdene Åsheim og Lundåsen til Kattem Idrettslag.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]