Zoofili

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Zoofili, fra det greske ζῷον (zôon, «dyr») og φιλία (philia, «vennskap» eller «kjærlighet»), er en parafili, definert som menneskelig seksuell tiltrekning til et dyr. Slike indiver er kalt zoofile. De nyere betegnelsene zooseksuell og zooseksualitet beskriver hele spekteret av menneskelig eller dyrisk seksuell orientering. Ikke alle seksuelle handlinger med dyr er utført av zoofile, og ikke alle zoofile er seksuelt interessert i dyr.

Mens zoofili er lovlig i noen få land, er det ikke eksplisitt tolerert noensteds i dag, og i de fleste land er seksuelle handlinger med dyr ulovlig, og blir sett på som dyremishandling, eller mindre vanlig, som forbrytelser mot naturen.

Zoofili i Norge[rediger | rediger kilde]

Den gamle paragrafen mot zoofili i Norge ble opphevet i 1972, mens distribusjon av dyreporno var forbudt. Eksempler på zoofili i Norge er rapportert.[1] Den 28. februar 2008, presenterte Regjeringens et forslag til ny dyrevernlov, som inkluderte et forbud mot dyresex.[2] I 2009 trådte dyrevelferdsloven i kraft, og den forbyr eksplisitt å ha seksuell omgang med eller foreta seksuelle handlinger med dyr.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 6. november 2007. Besøkt 6. november 2007. 
  2. ^ Dyresex kan bli forbudt[død lenke], Nettavisen, 28. november 2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]