Zjila-byla odna baba

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zjila-byla odna baba
orig. Жила-была одна баба
Generell informasjon
GenrePeriodefilm, dramafilm
Utgivelsesår2011
NasjonalitetRussland
Lengde156 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiAndrei Smirnov Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Jelena Smirnova
FotoJurij Sjajgardanov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeDarja Jekamasova, Aleksej Serebrjakov, Aleksej Sjevtsjenkov Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2011
UtmerkelserPremija "Nika" za lutsjuju rabotu khudozjnika po kostjumam (2012)
Eksterne lenker

Zjila-byla odna baba (originaltittel: Жила-была одна баба) er en russisk film fra 2011, regissert av Andrej Smirnov.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien er delt i to deler, og begynner og slutter med bilder fra en oversvømt landsby - og kirke som ligger under vann. Varvara (spilt av Darya Ekamasova) en bonde-kvinne fra Guvernementet Tambov, blir giftet bort til en mann som misbruker henne - både seksuelt og fysisk. Paret bor sammen med ektemannens familie, som også behandler Varvara dårlig. En dag forsøker svigerfaren å tvinge seg på henne, og hun dytter ham vekk. Han slår deretter hodet mot en stein, og dør av skadene.

Varvara og ektemannen hennes flytter til et annet område - som er ganske nedslitt, og begynner å gjøre området mer beboelig. Varvara føder snart en datter. Utbruddet av første verdenskrig fører imidlertid til uro. Varvara og barnet hennes blir skilt fra ektemannen hennes. Varvara blir tvunget vekk fra området de bodde på, men kommer etter hvert tilbake. Imidlertid fører den russiske borgerkrigen som følger etter den russiske revolusjonen til enda mer motgang.

I løpet av denne tiden blir Varvara voldtatt mer enn én gang, men hun finner også trøst i armene til en snillere mann. Imidlertid blir denne mannen, og mange andre fra landsbyen deres, henrettet av Den røde armé under Tambov-opprøret i 1920 og 1921. I den siste scenen av filmen blir hele landsbyen fullstendig oversvømmet av vann, tilsynelatende på grunn av ødeleggelsen av en nærliggende demning.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Darya Ekamasova - Varvara
  • Nina Ruslanova - Krjatsjikha
  • Vladislav Abasjin - Ivan
  • Roman Madjanov
  • Maksim Averin - Aleksandr

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]