YX Energi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
YX Energi AS
YX Energi.svg
Hydro Texaco Skovgård (1998).jpg
Hydro Texaco Skovgård (1998)
Org.formAksjeselskap
BransjeBensinstasjoner
Etablert1. januar 1995
Morselskap Reitan Gruppen
Hovedkontor Oslo Norge
Produkt(er) Drivstoff
Nettsted https://unoxmobility.no/om-unox-mobility

YX Energi ble etablert under navnet Hydro Texaco den 1. januar 1995, etter en fusjon mellom Hydro Olje i Norge og Danmark og Texacos datterselskaper i de samme to landene. I 2005 ble navnet endret til Uno-X Energi og den 11. juni 2021 ble navnet endret til Uno-X Mobility. I 2010 ble Uno-X Norge og YX Norge etablert som selvstendige datterselskaper.

Eierskifte[rediger | rediger kilde]

2. oktober 2006 skiftet selskapet navn til YX Energi Norge AS etter at tidligere eiere solgte alle aksjene i selskapet til Reitangruppen/Reitan Servicehandel. Arbeidet knyttet til eierskiftet som navneendring, endring av visuell profil og logo er påbegynt. Detaljhandelsvirksomheten vil bli lagt til Reitan Servicehandel. YX Energi Norge AS hadde ansvaret for boligvarme, drivstoff og smøremidler og ble lokalisert på Lysaker i Oslo.

Forretningsområder[rediger | rediger kilde]

Selskapets viktigste forretningsområder er salg av drivstoff, smøremidler, parafin og fyringsolje til privat forbruk og til industrien, men butikkomsetningen på bensinstasjonene utgjør en stadig viktigere del av virksomheten.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

YX Energi har et godt utbygd nett for distribusjon av parafin og fyringsolje. Per 1. juni 2009 hadde YX Norge over 292 betjente bensinstasjoner. Uno-X er selskapets automatkjede, og 110 Uno-X-stasjoner finnes i hele Norge fra Kristiansand i sør til Alta i nord. YX Energi driver også en egen dieselservicekjede – YX Truck, med i alt 47 egne dieselserviceanlegg og ytterligere 92 i kombinasjon med bensinstasjoner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]