XSLT

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

XSLT (XSL Transformations) er et språk for å transformere XML-dokumenter til nye XML-dokumenter og er medlem av en gruppe språk som samlet kalles XSL. En transformasjon som er beskrevet i XSLT kalles et XSLT-stilark (må ikke forveksles med CSS), og inneholder et sett med regler for å utføre en transformasjon. Disse reglene kan være inkludering av andre stilark, funksjoner, løkker, sortering, variabler med flere. Resultatet kan være et standard XML-dokument, men kan også generere HTML, XHTML og ren tekst. Bruksområder for XSLT er blant annet:

  • Transformering av XML til HTML- eller XHTML-dokumenter for visning på websider.
  • Generering XSL FO, som er en annen del av XSL-familien, som i sin tur produserer mange forskjellige formater som blant annet PDF, Postscript og PNG.
  • Transformering av XML-meldinger mellom forskjellige XML-skjemaer ved server-til-server-kommunikasjon.

XSLT er sammen med mange andre språk og dokumenter en del av W3Cs standarder.

Oversikt[rediger | rediger kilde]

XSLT bruker XPath for å finne informasjon i et XML-dokument. XPath brukes for å navigere noder og attributter i XML-dokumenter. I transformasjonsprosessen bruker XSLT XPath for å definere deler av kildedokumentet som passer til én eller flere forhåndsdefinerte regler. Når en del av dokumentet passer til en XPath-regel vil XSLT transformere den delen til resultatdokumentet. [1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «XSLT Introduksjon» (engelsk). w3schools. Arkivert fra originalen (HTML) 22. juli 2010. Besøkt 30. juni 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]