Wulffmorgenthaler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Wullfmorgenthaler er en sammenslåing av navnene på den kreative duoen Mikael Wulff og Anders Morgenthaler. Det er også navnene på en tegneserie og en satirisk TV-serie, som duoen er opphavsmennene til.

Tegneserien Wulffmorgenthaler[rediger | rediger kilde]

Tegneserien er ikke egentlig en tegneserie, da hver stripe bare består av en enkelt tegning. Tegningene ble opprinnelig vist på Danmarks Radios hjemmeside i en årrekke og har fra høsten 2008 vært å lese på Aftenpostens nettsider.

Tegneserien kjennetegnes med en til dels grovkornet humor. For eksempeI bruker Wulffmorgenthaler kroppsvæsker i rikt monn, i motsetning til de fleste andre tegneserier som kun antyder disse. Dette kan få serien til å fremstå som vulgær. Både flodhesten Dolph og Tukangutten har sin opprinnelse i tegneserien. Tukangutten er 28 prosent fugl.

Det lages for øvrig en animasjonskortfilm på grunnlag av tegneserien. Filmen skal vises på MTV Europe.

TV-programmet Wulffmorgenthaler[rediger | rediger kilde]

Programmet består av en rekke «crazy comedy»-innslag, bundet sammen av programleder Mikael Wulff, tegneren Anders Morgenthaler og deres to faste gjester i studiet, ekornet Margit og flodhesten Dolph. Kulissene er bygget opp så de minner om gamle program på barne-TV, og dialogen mellom Wulff og Morgenthaler er til tider svært langsom. Men det er nettopp her serien henter sine humoristiske øyeblikk, ved å skifte gir fra det kjedsommelige til psykopatisk baseball-kølle-bruk ved flodhesten, til det nærmest groteske «Krejme Lokalteater» eller til den merkverdige Tukangutten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]