WUMO

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

WUMO, tidligere Wulffmorgenthaler, er en sammenslåing av navnene på den kreative duoen Mikael Wulff og Anders Morgenthaler. Det er også navnene på en tegneserie og en satirisk TV-serie, som duoen er opphavsmennene til. Tegneserien skiftet navn fra Wulffmorgenthaler til WUMO i 2012.

Tegneserien[rediger | rediger kilde]

Tegneserien er ikke egentlig en tegneserie, da hver stripe bare består av en enkelt tegning. Tegningene ble opprinnelig vist på Danmarks Radios hjemmeside i en årrekke og var fra høsten 2008 vært å lese på Aftenpostens nettsider. Senere har den også blitt tatt inn av VG Nett.

Tegneserien kjennetegnes med en til dels grovkornet humor. For eksempeI bruker Wulffmorgenthaler kroppsvæsker i rikt monn, i motsetning til de fleste andre tegneserier som kun antyder disse. Dette kan få serien til å fremstå som vulgær. Både flodhesten Dolph og Tukangutten har sin opprinnelse i tegneserien. Tukangutten er 28 prosent fugl.

Det lages for øvrig en animasjonskortfilm på grunnlag av tegneserien. Filmen skal vises på MTV Europe.[trenger oppdatering]

TV-programmet[rediger | rediger kilde]

Programmet består av en rekke «crazy comedy»-innslag, bundet sammen av programleder Mikael Wulff, tegneren Anders Morgenthaler og deres to faste gjester i studiet, ekornet Margit og flodhesten Dolph. Kulissene er bygget opp så de minner om gamle program på barne-TV, og dialogen mellom Wulff og Morgenthaler er til tider svært langsom. Men det er nettopp her serien henter sine humoristiske øyeblikk, ved å skifte gir fra det kjedsommelige til psykopatisk baseball-kølle-bruk ved flodhesten, til det nærmest groteske «Krejme Lokalteater» eller til den merkverdige Tukangutten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]