World Golf Championships

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
World Golf Championships

World Golf Championships er en gruppe på fire mesterskap for profesjonelle golfspillere. Tre av mesterskapene er for individuelle herregolfere, og er offisielle arrangementer på PGA-touren og Europatouren:

Arrangementene startet i 1999. Målet var å etablere en større gruppe golfturneringer med høy global profil ved å bringe ledende golfspillere fra de forskjellige tourene sammen på regelmessig basis. På den tiden snakket annonseringen om en «verdens-tour» som kunne grunnlegges med bakgrunn i World Golf Championships og major-turneringene. Det konseptet ser ut til å ha blitt forkastet, men mesterskapene i World Golf Championships trekker vanligvis deltagelse fra nesten alle toppgolferne og de rangeres blant de mest prestisjefylte utenom major-turneringene. Pengepremiene er av de største blant alle golfturngeringer, og vinnerne får 38 poeng til verdensrankingen i golf, som er det meste etter major-turneringene (50) og The Players Championship (40).

Det fjerde mesterskapet er WGC–World Cup, som er for landslag på to spillere og som ble arrangert for første gang i 2000. Dette mesterskapet finner sted etter sesongslutt for PGA-touren og Europatouren, og premiepengene teller ikke som offisielle penger på disse tourene. Mange flere toppgolfere velger å stå over dette arrangementet enn de andre tre mesterskapene, og premiepotten er mindre.

Som regel blir to eller tre av de fire mesterskapene arrangert i USA, og ett til to holdes andre steder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori