World Golf Championships

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «World Golf Championship»)

World Golf Championships er en gruppe på fire mesterskap for profesjonelle golfspillere. Tre av mesterskapene er for individuelle herregolfere, og er offisielle arrangementer på PGA-touren og Europatouren:

Arrangementene startet i 1999. Målet var å etablere en større gruppe golfturneringer med høy global profil ved å bringe ledende golfspillere fra de forskjellige tourene sammen på regelmessig basis. På den tiden snakket annonseringen om en «verdens-tour» som kunne grunnlegges med bakgrunn i World Golf Championships og major-turneringene. Det konseptet ser ut til å ha blitt forkastet, men mesterskapene i World Golf Championships trekker vanligvis deltagelse fra nesten alle toppgolferne og de rangeres blant de mest prestisjefylte utenom major-turneringene. Pengepremiene er av de største blant alle golfturngeringer, og vinnerne får 38 poeng til verdensrankingen i golf, som er det meste etter major-turneringene (50) og The Players Championship (40).

Det fjerde mesterskapet er WGC–World Cup, som er for landslag på to spillere og som ble arrangert for første gang i 2000. Dette mesterskapet finner sted etter sesongslutt for PGA-touren og Europatouren, og premiepengene teller ikke som offisielle penger på disse tourene. Mange flere toppgolfere velger å stå over dette arrangementet enn de andre tre mesterskapene, og premiepotten er mindre.

Som regel blir to eller tre av de fire mesterskapene arrangert i USA, og ett til to holdes andre steder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]