Hopp til innhold

Wolfs Rain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Wolfs Rain er en japansk anime skapt av Keiko Nobumoto og produsert av Bones Studio. Serien ble regissert av Tensai Okamura, og figurene designet av Toshihiro Kawamoto med en filmmusikk produsert og arrangert av Yoko Kanno.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ifølge en gammel legende når verdens undergang kommer, vil Paradis oppstå, men kun ulver vil vite hvordan det kan bli funnet. Selv om ulver regnes for å ha vært utryddet i mer enn to hundre år, eksisterer de fremdeles, forkledd i menneskeform for å overleve.

Kiba, en hvit ulv, drives frem av rent instinkt for å finne Paradis. I et forsøk på å unnslippe en ulvehatende jeger, søker han tilflukt i en utslitt by. Her møter han den grå ulven Tsume, den brune ulven Hige og den røde ulven Toboe, som alle bestemmer seg for å finne Paradis sammen ved hjelp av Blomsterjomfruen, Cheza, som Kiba har et spesielt forhold til.

Figurer[rediger | rediger kilde]

 • Kiba (Japansk for «hoggtann») er en hvit ulv som har dedikert seg til å finne Måneblomsten og åpne veien til Paradis. Han handler som regel på instinkt, noe som av og til fører til at han handler overilt. Full av en ulvs stolthet viser Kiba til å begynne med avsky mot ulver som bruker menneskeforkledning, men innser etter hvert at det er nødvendig for å overleve.
 • Tsume (Japansk for «klo») er en grå ulv med et arr over brystet. Røff og stoler kun på seg selv. Tsume er fremstilt som en sterk kampulv som holder følelsene sine for seg selv. Han slutter seg til de andre ut av kjedsomhet og tror ikke noe på Paradis til å begynne med. Selv om han jevnlig krangler med Kiba i løpet av reisen, begynner han etter hvert å ha like sterk tro som ham.
 • Hige (Japansk for «værhår») er en lysebrun ulv med en bekymringsløs holdning som ser ut til å trives med å leve i menneskelige samfunn. Etter å ha møtt Kiba, går han med på å lete etter Paradis uten mye diskusjon, selv om han ikke viser den samme lidenskapen som Kiba. Hige bærer et halsbånd rundt halsen som han ikke husker hvordan han har fått. Han har også den beste luktesansen i gruppen.
 • Toboe (Japansk for «ul») er en mørkebrun/rød ulv og den yngste i gruppen. Han blir regnet som valpen og spjælingen av de andre i tidlige deler av serien. Han ble oppdratt av en gammel dame som fant ham som liten valp i utkanten av byen, og han bærer fremdeles armbåndet hun gav ham. Grunnet oppdragelsen hans, er Toboe vennlig og beskyttende mot de fleste mennesker. Toboe har den beste hørselen i gruppen.
 • Blue er en blåsvart ulvehund som var kjæledyret til Quent Yaidens familie. Etter at hjemmet og familien hennes ble ødelagt i landsbyen Kyrios, reiser hun rundt med Quent på jakt etter ulver i den tro at de var ansvarlig for tragedien. Hun lever livet som skjødehund, uvitende om ulveblodet sitt. Ved å møte Cheza, våkner ulveblodet hennes til liv. Ute av stand til å jakte på sin egen art, forlater hun Quent for å reise med flokken til Paradis.
 • Cheza også kalt «Blomsterjomfruen». Ulvene trenger Cheza for å finne og åpne porten til Paradis. Hun ble skapt via alkemy fra en Måneblomst opprinnelig i søvn og under studier i et laboratorium i Freeze By. Cheza blir etter hvert i stand til å slå seg sammen med ulvene, som hun elsker. Hun henviser til seg selv i tredje person, og er i tillegg blind. Spilt ulveblod får Cheza til å skrike, og hun har egenskapen til å helbrede og legge ulver i en fredfull søvn ved sang og berøring.
 • Cher Degrè, en forsker involvert i studiene av Cheza. Hun er fascinert av Cheza og av hensikten ved hennes eksistens. Hun og Hubb var en gang gift, men de skiltes etter at studiene hennes av Cheza ble mer viktig enn ekteskapet.
 • Hubb Lebowski, en politimann og eks-mannen til Cher Degrè. Han er fremdeles veldig forelsket i Cher og vil gjerne beskytte henne, og spøker litt av og til ved å spørre om de fremdeles har en sjanse sammen. Etter at Quent har skutt Kiba, blir han arrestert og avhørt av politiet, inkludert Hubb, på det punkt at Quent sier det dyret han hadde skutt ikke var noen hund, men en ulv. Hubb er veldig skeptisk og synes først alt snakket om at ulver fremdeles er i livet er galskap, men ettersom han blir dratt mer og mer inn i kaoset rundt legender og søken etter Paradis, blir han besatt av å finne ut sannheten.
 • Quent Yaiden, en eks-sheriff fra byen Kyrios. Ødeleggelsen av landsbyen hans og drapet av hans sønn Ruth og hans kone som han tror ble gjort av en flokk med ulver, leder til hans dype og varige hat for ulver. Hans hat blir rivalisert av hans evige begjær etter en sterk drink. Han lever livet på sparket med bare Burue som selskap og bistand, i hans søken etter å drepe ulver.
 • Darcia, den tredje generasjon av Darcia-familien av de Edle, som sies å ha fått en forbannelse over seg etter at Darcia den Første forsvant inn i Paradis. Grunnet hans bestefars forbannelse, er Darcia plaget med å ha et ulveøye. Han ønsker å bruke Cheza til å gjenopplive hans elsker Harmona, som har blitt rammet av «Paradis-sykdommen», ved at sjelen hennes har blitt «tatt av Paradis» som medfører at hun har falt i koma.
 • Jaguara, en del av de tre stridende Edle Familiene. Hun ble forelsket i Darcia til det punkt at det ble en besettelse, men ble avvist av ham for hennes yngre tvillingsøster, noe hun aldri tilga Harmona for. Hun begynte å sette opp en eldgammel trolldom brukt av Lord Darcia den Første, for å skape «De Edles Paradis» for å behage og for å lokke Darcia til henne, kidnappe Cheza fra Darcias oppbevaring.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]