Hopp til innhold

Wikipedia:Wiki Loves Monuments 2016

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Wiki Loves Monuments 2016
English · norsk (bokmål)

Har du spørsmål eller trenger hjelp? Spør oss!

Delta
Hoveddelen i Wiki Loves Monuments-konkurransen er bildekonkurransen som foregår i september 2016. Bilder av registrerte kulturminner i Norge må lastes opp på Wikimedia Commons i løpet av september for å gjelde. Bildene kan være tatt når som helst, men det er kun bilder som lastes opp i løpet av september som blir vurdert.
Om konkurransen
Wiki Loves Monuments ble avholdt første gang i Nederland i 2010. I 2011 ble konkurransen utvidet til å gjelde hele Europa, før den i 2012 ble global med 35 deltakerland fra verden over. Wikimedia Norge har arrangert den norske delen av konkurransen hvert år siden 2011, så dette er sjette gang konkurransen avholdes her.
En oversikt over alle norske kulturminner som kan fotograferes i konkurransen kan finnes på Kulturminnesøk, som er et kartverktøy fra Riksantikvaren. Flere ressurser finnes på ressurssiden
Skrivekonkurranse
Nytt i 2016 er at det parallelt arrangeres en skrivekonkurranse som del av Wiki Loves Monuments. I uke 36 og 37 vil Ukens konkurranse handle om kulturminnevern og arkitektur. Alle bidrag fra påmeldte innen disse emnene på Wikipedia på bokmål, nynorsk og nordsamisk blir med i konkurransen, så husk å melde deg på.
Dette bildet av Lista fyr vant Wiki Loves Monuments i Norge i 2015.
Konseptet
Wiki Loves Monuments 2016
Premier og vinnere
Kulturminner
Skrivekonkurranse
Juryen
Juryen
Ressurser