Wikipedia:Underprosjekter/Religion/Objektivitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er en side hvor man kan melde fra om religionsartikler hvor det er objektivitetsproblemer.

Se endringer på artikler som er lenket til denne side: http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Spesial:Recentchangeslinked&target=Wikipedia:Underprosjekter/Religion/Objektivitet

Vennligst legg inn artikler slik:

===[[Artikkelnavn]]===

Beskrivelse av problemet. ~~~~

Artikler[rediger kilde]

Nyeste øverst. Dette er ment først og fremst som en varslingsside, diskusjoner om de enkelte artikler bør føres på artiklenes diskusjonssider.

Hinduisme[rediger kilde]

Ble merket av Vindheim januar 2006. Cnyborg 5. mar 2006 kl.18:40 (UTC)

Har redigert artikkelen og fjernet merket. Se Diskusjon:Hinduisme#Objektivitet. --Eddi (Snakk) 20. mar 2006 kl.21:05 (UTC)

Esoterisme[rediger kilde]

Jeg pusler stadig med artiklene innen dette området. Objektivitet er en generell mangelvare. Det er f.eks. en gruppe crowleytilhengere som skriver laaaange artikler om Aleister Crowleys ulike forehavender. Tilsvarende er det antroposofer som stadig flikker på artiklene om Steiner og antroposofi.

I disse og andre tilfeller preges artiklene av en intern (emisk) terminologi og mye verdifull informasjon. Det blir vanskelig å rette opp slikt uten å skrive det helt om. Jeg synes det er vanskelig å avgjøre når grensen for objektivitet er overskredet i en slik grad at en bør gripe inn. Det tas gjerne ikke så velvillig opp av den aktulle menigheten heller. --Vindheim 20. mar 2006 kl.20:30 (UTC)

En mulighet er å ta det opp på den enkelte artikkelens diskusjonsside, og evt. foreslå endringer der. Dermed kan man sjekke om man har støtte for endringene fra andre før man redigerer. Cnyborg 30. mar 2006 kl.18:37 (UTC)