Wikipedia:Ukens danske artikkel/Uke 7, 2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rosenborg Slot i Kongens Have.
Rosenborg Slot i Kongens Have.

Kultur i København er de kulturoplevelser, der kan opleves i København. De spænder fra Den lille Havfrue, Amalienborg og Fælledparken til Michelin-restauranter og Det Kongelige Teater. Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst er nogle af de største og mest besøgte museer.

Den lille Havfrue bruges til at markedsføre København og er sammen med Tivoli nok de mest berømte seværdigheder. Byens arkitektur er også en seværdighed i sig selv med Amalienborg og Marmorkirken i Frederiksstaden og 8tallet i Ørestad som nogle af de mest markante bygninger. Kongens Have, Fælledparken og Havneparken er nogle af de mest besøgte parker.

Teater og opera tilgodeses bl.a. med Skuespilhuset og Operaen, mens musikarrangementer bl.a. afholdes i Parken, Forum og Vega. Mad og drikke kan indtages på nogle af Københavns flere hundrede caféer og restauranter, hvor Noma flere gange er kåret som verdens bedste.

København er hjemsted for flere sportsklubber bl.a. fodboldklubberne FC København, Brøndby og atletikklubben Sparta. Byen er ligeledes vært for Copenhagen Fashion Week, der viser mode i verdensklasse to gange om året. ► Læs mere