Wikipedia:Tinget/Arkiv/2017-21

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.
Arkiv
Arkiv
Tidligere arkiv

Arkiv fra før 2007
Arkiv fra 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018

2018

januar
februar
mars
april
mai
juni

Kriterier for mal «Nye»[rediger kilde]

Det er oppstått uenighet om {{Nye}}, det står mellom to versjoner av et kriterie, og gitt forhistorien så tror jeg dette blir en langdryg affære. For å skjære gjennom foreslår jeg at det tas en avstemming over hvilken versjon som skal brukes, med start kl 00.00 fredag 26. mai og avslutting kl. 24.00 torsdag 1. juni. Hvis noen vil ha andre tekstforslag har de til kl 12.00 torsdag 25. mai med å fremme forslag. — Jeblad 24. mai 2017 kl. 03:06 (CEST)

Denne synes jeg kunne gått sin gang på malens diskusjonsside. Hvorvidt det er noen stor uenighet ville vist seg der. Det første alternativet er at malen fortsatte som før Orland endret den. Her kommer ikke jeg til å stemme. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 24. mai 2017 kl. 07:36 (CEST) --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 24. mai 2017 kl. 07:36 (CEST)
Her er det mye å gripe fatt i. Til Dyveldi 1: Det har ikke skjedd noen annen realendring med malen enn at den praksisen som de facto har eksistert i 6-8 år har blitt tydeliggjort, Til Jeblad: Dyveldis endring var muligens retorisk ment for å skille fra hennes egen ide, men var samtidig innenfor praksis og intensjoner, så jeg oppfatter det som helt uproblematisk og ikke noe som jeg vil stille motforslag til. Til Dyveldi 2: i helga gjorde du deg tante Sofie-streng og sa at jeg «ikke fikk lov»[sic] til å endre i andres innlegg. Endringen var på overskirftnivå. Det samme som du holder på med i denne tråden. Ikke spesielt konsekvent. --M O Haugen (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 09:46 (CEST)
Jeg begynner å bli vant til dette. Jeg har fjernet et avstemningsgrunnlag som jeg ikke har fremmet og da hjelper det ikke at noen andre skrev det.
-- Det fremgår ikke noe kjønn på min brukerside. M O Haugen velger altså som en del av sin argumentasjon å kalle meg «tante Sofie». Jeblad er best kjent for å kalle meg «trollkjerring». Begge snakker dere i andre diskusjoner om å rekruttere kvinner. Tror noen av dere at denne argumentasjonsteknikken fremmer rekruttering av nettopp kvinner. Tror dere at noen vil ønske å si at de er kvinne på Wikipedia når dette er den type argumentasjon som brukes. (For ordens skyld, dette er retoriske spørsmål og retoriske spørsmål krever ikke svar). Dere kan begge to gå i tenkeboksen og tenke før dere skriver og så se om dere klarer å argumentere sak. Det beste er at denne tråden får dø og så kan dere se om det egentlig er stor ueniget på Maldiskusjon:Nye. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 24. mai 2017 kl. 10:05 (CEST)

Orlands versjon[rediger kilde]

Kriteriene for å bli tatt med her er at artikkelen framstår som dekkende for sitt tema; den må ha med det viktigste om emnet og må være objektiv. Artikkelen må ha gode kilder, et korrekt språk og være skrevet i tråd med våre stilmanualer. Artiklene må være blant de nyopprettede artiklene fra siste 1-4 dager, eventuelt en stubb som er vesentlig utvidet.

Dyveldi ønsker ikke å stå ved sitt forslag så har tilbakestilt kriteriet på malens diskusjonsside. [1]Jeblad 24. mai 2017 kl. 09:36 (CEST)

Nå får det være nok Jeblad. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 24. mai 2017 kl. 10:05 (CEST)

Kommentar[rediger kilde]

Stryker Jeblads forslag og formulering. Skal jeg fremsette forslag på Tinget det skal stemmes over så tror jeg at jeg vil formulere det selv. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 24. mai 2017 kl. 08:57 (CEST)

=== Dyveldis versjon ===
Kriteriene for å bli tatt med her er at artikkelen framstår som en god representant for artikkelproduksjonen i Wikipedia; den må ha med mye av det viktigste om emnet og må være objektiv. Artikkelen må ha gode kilder, et korrekt språk og være skrevet i tråd med våre stilmanualer. Artiklene må være blant de nyopprettede artiklene fra siste 1-4 dager, eventuelt en stubb som er vesentlig utvidet.


Det har parallellt med diskusjonen på Tinget om et tredje kvalitetsnivå foregått en diskusjon på Maldiskusjon:Nye. Dels er det foreslått endringer, endringene er endret og nokså ensidig har siden fått noen kriterier. Det er svært få som har deltatt i diskusjonen. Det er ikke diskutert om siden skal ha kriterier og det er gjort endringer og endringer i endringene. Det starter med denne diffen. Jeg er foreløpig slett ikke sikker på om det nødvendigvis behøver å være en stor uenighet her. Foreslår at folk leser diskusjonen, sier hva de synes hvis de ønsker og så får vi se om det er noen uenighet her. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 24. mai 2017 kl. 08:57 (CEST)

Mal:nye[rediger kilde]

@Haros: @Profoss:Det er for en tid tilbake gjort en endring i den ovennevnte mal. Det er nå skapt et problem ved at en enkelt bruker (Jeblad) påstår at det er behov for avstemning av det ene eller det annet alternativ. Uenighet om hvorvidt en etablert ordning skal endres må vi gjerne ha, men ingen kan som en midlertidig ordning, egenmektig rive ned en populær innretning i vårt prosjekt. Det er helt uhørt. Jeg ber en av dere om å gjenopprette ordningen slik den var før den ble endret sist gang. --Trygve Nodeland (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 17:25 (CEST)

Tror du bør sjekke litt grundigere hva som er realitetene. Det er to brukere som begge vil endre forsiden, og de har en nokså hissig diskusjon. Jeg vil ikke påstå at noen av dem har rett, men i og med at dette får konsekvenser på forsiden er det fint å ha en rimelig enighet. Istedenfor gjensidig diskusjon og revertering så ba jeg om avstemming på Tinget. Da trekker den ene sin versjon, og da er den naturlige konsekvensen at denne versjonen også fjernes som kriterium for utvalget i denne malen. Fordi det kun gjenstår ett alternativ bør dette bli stående, men om andre vil ta diskusjonen helt tilbake å starte på nytt så er det greit for meg. Da får en isteden sette opp kriterie for kriterie og ta avstemming over dem. — Jeblad 24. mai 2017 kl. 17:54 (CEST)
Noen har fjernet en versjon fra forsiden. Dersom det ikke var deg, beklager jeg. Hvem har i så fall gjort dette? Hvem er det som avgjør ved sin handling at vi nå skal stå uten denne boksen på forsiden?--Trygve Nodeland (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 18:03 (CEST)
Malen er på forsiden? Under den skandinaviske artikkelen og over "søsterprosjekter"? --- Løken (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 18:06 (CEST)
Jeg rødmer langt ned i skoene! Den er flyttet!--Trygve Nodeland (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 18:09 (CEST)
Ja, jeg var "modig" og flyttet den litt lengre opp på siden, lik slik det er på engelsk wikipedia (Did You Know). Svensk har den enda lengre opp, men kan jo prøve å se hvordan det blir nå. --- Løken (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 18:11 (CEST)
Fortsett med det! Beklager igjen min uaktsomhet. Det er godt det bare er internett!Trygve Nodeland (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 18:22 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Hyggelig å få aksept for idéen om at artikkelproduksjonen godt kunne fremheves som seksjon nr 3. Er det mulig å ønske seg at seksjon 1 og 2 ikke blir for lange. Dagens skandinaviske er på 4 avsnitt og det er ett for mye. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 24. mai 2017 kl. 18:27 (CEST)

Må innrømme at jeg ikke så noe ønske (gjennom 150 000 bytes, hehe), så det var også mitt ønske :) De skandinaviske artiklene styres fra f.eks Wikipedia:Utvalgt svensk artikkel/Uke 21, 2017, så det skal vel gå an. --- Løken (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 18:33 (CEST)
To sjeler og en tanke Løken (se forslag til «Ukens godbit» (ikke les etter, ta et søk)), litt anderledes og litt likt. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 24. mai 2017 kl. 20:16 (CEST)
@Trygve W Nodeland: Jeg tar dette som løst. Haros (diskusjon) 24. mai 2017 kl. 19:33 (CEST)