Wikipedia:Tinget/Arkiv/2016-46

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

CopyPatrol[rediger kilde]

Åpningssiden til CopyPatrol

Det er lagd et nytt verktøy m:CopyPatrol, og såvidt jeg forstår kan det tilpasses både bokmål og nynorsk. Ikke alt lar seg tilpasse, så noen tekster blir litt nengelsk. Deteksjon av opphavsrettsbrudd gjøres via iThenticate (w:iThenticate), og dermed blir tilgangen begrenset av språkene som finnes i denne basen. De sier at de har 30 språk, deriblant dansk, finsk, norsk (bokmål og nynorsk), og svensk. [1]

Et problem med dette verktøyet, på samme vi som de fleste lignende verktøy, er at de ikke har noen sporing av hva som kom først. Det gjør at gamle artikler vil fremstå som opphavsrettsbrudd fordi materiale fra dem er gjenbrukt andre steder på nettet. Vi kan med rimelig grad av sikkerhet si om nye tillegg i våre artikler er kopiert fra andre steder, men vi kan ikke si at hva som var opphavet til tidligere materiale. For å finne ut av hva som kom først er en mulighet å sjekke historikken til de enkelte sidene via Internet Archive. Det er allerede slettet innhold på dette prosjektet fordi brukere roter med hva som kom først.

Jeg er for at dette verktøyet settes opp, men muligens er vi for få på dette prosjektet til at vi klarer å følge opp. Hovedsakelig er det vel de som patruljerer som vil ha nytte av et slikt verktøy, så det er de som må få si sin mening. Ønsker er sporet på Epic: Port CopyPatrol to French Wikipedia, men for ytterligere info se Investigation: CopyPatrol in other languages. — Jeblad 17. nov. 2016 kl. 15:45 (CET)