Wikipedia:Tinget/Arkiv/2012-07

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Notis om kandidatartikkel: Mads Johansen Lange[rediger kilde]

Artikkelen Mads Johansen Lange er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Mads Johansen Lange
Dette er en notis for å informere om viktige hendelser som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. Petter Per (diskusjon) 13. feb 2012 kl. 14:24 (CET)

Google elsker Wikipedia - og det syns![rediger kilde]

Denne artikkelen fra searchenginewatch viser hvor god plassering artikler fra Wikipedia får på Google, med utgangspunkt i substantiv så havner 99 % av artiklene i søk på Googles første side - og enda bedre, 56 % havner øverst på siden! Selve undersøkelsen er her og ble foretatt på Google UK, hadde vært interessant å få gjort en tilsvarende undersøkelse mot Google i Norge.

Vi vet det fra før, men det er vel verdt å gjenta og det er bra å ha som argument utad, dvs hvorfor en bør engasjere seg på Wikipedia. Jeg møter f.eks ofte forståelse, men fra de som bør ha profesjonell interesse av at våre artikler om hva de er engasjert i er bra, så argumenteres det ofte med at en ikke har tid. Undersøkelsen viser at klart at om de tar seg den tiden så er det vel verdt. mvh - Ulf Larsen 14. feb 2012 kl. 16:24 (CET)

Etter at Google stadig "forbedrer" søkemotoren blir resultatene mindre og mindre å stole på, spesielt om du er innlogget og bruker samme nettleser. De vil så gjerne holde deg ignorant at de for deg antar hva du helst vil se, og viser bare det. F.eks. om du et par ganger har vært inne på Wikipedia, vil treffene derfra automatisk komme høyt opp, selv om det ikke er det beste resultatet mht innhold. Om de ikke har endret innstillingene så vil mange aldri se treffene som kommer etter de ti første som Google nå har begrenset skjermbildet til. Se f.eks. bloggen til David Glance som er sjef for Centre for Software Practice at University of Western Australia. 2.150.32.191 14. feb 2012 kl. 23:33 (CET)
Det 2.150.32.191 skriver om er høyst reelt og gjør det vanskelig å vurdere hva som er den faktiske rangering av lenker. I praksis er det blitt vanskelig å bruke Google som verktøy for å vurdere relevans. Det er ikke lengre innkommende lenker som er dominerende, men noe som kan sammenlignes med markedspenetrasjon i sosiale medier.
Typiske utslag er at «wikipedia.no» og «wikipedia.com» skyver «nn.wikipedia.org» ut av førstesiden hvis du er på sosiale nettverk hvor det er mange som gir «likes» til blant annet Aftenposten. I footer på Aftenposten er det en lenke til «wikipedia.no». Google begrenser ofte listen av like oppføringer til tre og for Wikipedia blir det gjerne bokmål, engelsk og en portal. Brukere velger bort portaler fordi de gir et ekstra klikk og dermed rutes trafikken til engelsk og bokmål og nynorsk blir svarteper.
Et annet utslag er at om du eller ditt sosiale nettverk gir «likes» til Store Norske så vil oppføringer i dette oppslagsverket raskt gå forbi Wikipedia. På en maskin hvor alt er satt mest mulig nøytralt og språket er engelsk (web history er slått av) får jeg nå sporadiske treff fra Store Norske blant de treffene nesten like ofte som fra bokmålsutgaven. Treff fra nynorsk er sjeldne på denne maskinen. For noen dager siden fikk jeg høre at en biografi i Store Norske lå foran Wikipedia. Den samme biografien på Wikipedia ligger på tredjeplass hos meg, mens Store Norske sin bio er på niendeplass.
Jeg tror det vil bli observert et fall i trafikk på nynorsk og at det nye nivået vil ligge noe under andelen av aktive nynorskbrukere, kanskje under halvparten. Det vil også bli en økning i antall treff på Store Norske og jeg tror de havner på omtrent det halve eller noe over av bokmålsutgaven. — Jeblad 15. feb 2012 kl. 05:21 (CET)
Jeg bruker mye den «bobblefrie» søkemotoren duckduckgo.com, og SNL kommer opp der også, som regel noen hakk under wikipedia. Men det er ikke bare-bare med en nøytral søkemotor heller… Førstetreffet for «Edvard Munch» er for eksempel hans Twitter-profil :D Håper den blir litt smartere i fremtiden… – Danmichaelo 15. feb 2012 kl. 06:37 (CET)

WikiWomenCamp, Argentina, May 2012[rediger kilde]

Hi, I am using Google Translator. I can not speak Norwegian. I am helping to organise a conference for women involved with Wikimedia Foundation projects. (http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp) If possible, would like a woman from Norway to attend. It will be an opportunity to gain leadership skills, and to interact with women from other countries who are trying to help improve Wikimedia in their own countries. In preparation for this conference, we are trying to benchmark the participation rates of women on Wikimedia projects, the places women participate and content related to women from specific countries. We have created a page about Norway at http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp/FAQ/Perspectives/Norway. It would be fantastic if people from Norway could help improve this page, or create a version that is written in Norwegian. Thank you for your help and patience. --22Kartika 10. feb 2012 kl. 17:41 (CET)

Hei, jeg bruker Google Translator. Jeg kan ikke snakke norsk. Jeg hjelper å arrangere en konferanse for kvinner som er involvert med Wikimedia Foundations prosjekter. (http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp) Hvis mulig, ønsker en kvinne fra Norge å delta. Det vil være en mulighet til å få lederegenskaper, og å samhandle med kvinner fra andre land som prøver å forbedre Wikimedia i sine egne land. Som forberedelse til denne konferansen, vi prøver å benchmarke de deltakelse av kvinner på Wikimedia-prosjektene, de stedene kvinnene delta og innhold relatert til kvinner fra bestemte land. Vi har laget en side om Norge på http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp/FAQ/Perspectives/Norway. Det ville være fantastisk om folk fra Norge kan bidra til å forbedre denne siden, eller lage en versjon som er skrevet på norsk. Takk for din hjelp og tålmodighet.--22Kartika 10. feb 2012 kl. 17:41 (CET)

Dette kan være en fantastisk mulighet for noen og for oss. Jeg håper noen slår til slik at vår Wikipedia (bokmål og nynorsk) er representert i Buenos Aires, Argentina. --Finn Bjørklid 16. feb 2012 kl. 13:28 (CET)

mal befolkning kommuner[rediger kilde]

Anmoder en administrator å tilbakestille fire endringer til versjon 17. jan på Mal:Kinfo/bef/Norge. Det som er satt inn er: Berekna folkemengd 1. januar 2012 og berekna folkevekst i 2011. Fylke og kommunar. De faktiske tallene blir ikke offentlig før den 23. feb. De nye tallene har også betydning for Stortingets nye mandatfordeling. mvh Gryphonis 16. feb 2012 kl. 08:39 (CET)

Notis om kandidatartikkel: Moss Jernverk[rediger kilde]

Artikkelen Moss Jernverk er nominert til WP:UA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Moss Jernverk
Dette er en notis for å informere om viktige hendelser som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. --M Haugen 19. feb 2012 kl. 15:06 (CET)