Wikipedia:Orakelet/Bruksanvisning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Orakelet på Wikipedia kan hjelpe deg videre når du står fast. Ved å opprette et emne, kan du stille andre brukere et spørsmål. Emner kan opprettes automatisk (blå «Still et spørsmål»-knapp) eller manuelt («rediger kilde»).

Merk at:

  • Spørsmålet ditt blir besvart på siden Wikipedia:Orakelet, ikke per e-post.
  • Kom tilbake til orakelsiden med jevne mellomrom for å se om noen har svart på spørsmålet ditt. Det kan gå flere dager før du får noe svar, og vi kan ikke garantere at du får noe svar overhodet.
  • Er du en registrert bruker kan du sette Orakelet på overvåkning, så du kan se den siste redigeringen gjort på siden på din overvåkningsliste.
  • Om du svarer på spørsmål eller et svar, så kan du gi en melding til registrerte brukere ved hjelp av @ (i visuell emnestarter) eller {{Ping}}-malen (eks. {{Ping|brukernavn123}}).

Blå knapp (anbefalt)[rediger kilde]

Ved å trykke på den blå «Still et spørsmål»-knappen, har du muligheten til å fylle inn informasjonen som trengs i de to feltene markert «Emne» og «Beskrivelse», med en automatisk signatur.

  1. Trykk på «Still et spørsmål».
  2. I «Emne»-feltet kan du gi spørsmålet ditt en overskrift relatert til spørsmålet eller temaet.
  3. I «Beskrivelse»-feltet kan du stille
  4. Trykk på «Legg til emne» for å publisere spørsmålet ditt. Merk at du også har tilgang til en forhåndsvisning under «Beskrivelse»-feltet, slik at du kan dobbeltsjekke at alt blir riktig.

Still et spørsmål

Manuell kilderedigering[rediger kilde]

Ved å trykke på «Rediger kilde» på toppen av siden Orakelet, kan du manuelt skrive et spørsmål.

  1. Bla ned til bunnen av redigeringsfeltet, da nyeste spørsmål skal settes nederst.
  2. På en ny linje, gi spørsmålet en overskrift relatert til spørsmålet eller temaet i formatet == Overskrift ==.
  3. På enda en ny linje, skriv spørsmålet ditt, i den detalj du selv ønsker. Husk at andre skal lese og tyde dette, så det hjelper å være konsis og tydelig.
  4. På samme linje som spørsmål, signer med ~~~~.
    Dette bør resultere i noe á la dette nedenfor:
    == Overskrift ==
    Hva er spørsmålet mitt? Jeg ser forskjellige kilder har forskjellige svar.  ~~~~
    
  5. Trykk på «Publiser endringer ...»-knappen oppe til høyre av redigeringsfeltet, og så igjen på «Publiser endringene»-knappen øverst til høyre i boksen som spratt opp. I denne boksen kan du også huke av «Overvåk denne siden» for å sette den på din overvåkningsliste.

Så er det bare å smøre seg med litt tålmodighet!