Wikipedia:Kvalitetsoffensiv/Forslag/Avviste

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

forslag kan flyttes til denne siden dersom:

  1. forslaget etter 1 uke ikke har oppnådd støtte fra andre enn forslagsstilleren
  2. forslaget etter en uke har en total støtte på -5 (minus 5) eller mer når for- og motstemmer regnes sammen
  3. forslagsstilleren kan selv flytte forslaget sitt hit dersom han eller hun merker at det ikke har reelle sjanser til å oppnå større støtte

Fallout (pro: 1, contra: 6)[rediger kilde]

Bakgrunn: Ett post-nuklært rolle-spill, 70 år etter en atomkrig utløst av to store nasjoners kamp over olje-ressursene som er igjen på klodene (dvs. USA og Kina, som en slaks "nye soviet".). Spillet foregår i ødemarken av Amerikan, i området Florida og nord for det. Landet bygges smått opp igjen, men er satt tilbake av radioaktivitet og en delt nasjon med folk som starter egne konsepter, byer og kulter, deriblant røvere som slåss for kontroll. Midt i dette lever mesteparten av Amerikas befolkning i katakomber, men mange har allerede kommet ut....bortsett fra en i nord, Katakombe 13...som må sende en ut i det nådesløse og muterte landet for å løse ett problem. Vannreguleringsbrikken deres er knekt og den kan ikke repareres med utstyret de har nå - og den er nødvendig for å rense vann for radioaktivitet fra grunnfjellet de er i og bruke det som drikkevann...derfor vil spilleren bli nødt til å finne en ny en. Men hvor, og hvordan? Og er det alle trusler for katakomben?...

Pro:

  1. --OleManiaC 5. feb 2005 kl.19:17 (UTC), forslagsstiller

P.S. Dette er ikke ett forslag til å starte artikkelen, men å forbedre den for å bedre dekke alle sider i spillet's svært vide historie, plott, personer og hendelser. Kunne trenge litt hjelp på å dekke det, ja.---OleManiaC 5. feb 2005 kl.19:17 (UTC)

Contra:

  1. Alt for smalt for en måneds kvalitetsoffensiv. Temaet bør dessuten ha almen interesse, og det er vel grenser for hvor mye vi kan og evt. bør skrive om et fiktivt spill. Et mer passende tema ville vært fenomenet rollespill i det hele tatt. Men jeg synes det er mye som bør komme før det. Wolfram 5. feb 2005 kl.19:29 (UTC)
  2. Synes også dette blir noe smalt for en hel måned. Hadde vi hatt en egen spillkategori, eller hvis dette bare strakk seg over en uke kunne dette nok vært aktuelt. Håvard Andersen 5. feb 2005 kl.19:34 (UTC)
  3. For lite med en artikkel som grunnlag for kvalitetsoffensiv, synes jeg. Cnyborg 5. feb 2005 kl.22:48 (UTC)
  4. Nei. Alt for smalt og sært. Lipothymia.
    Greit, da bøyer jeg meg for ett kompromiss så kan vi kanskje heller istedenfor skrive om "fenomenet" Rollespill, som dere velger å kalle det, så lenge at Fallout får sin nevnelse. Det er jo trossalt ett veldig sammfunnskritisk spill, i all sin fiktive forkledning som dataspill, heh, like mye som noe annet nedstøvet literratur...jeg leser heller en god bok. Ok... Det er EGENTLIG ett stort nok tema, Uansett visste jeg ikke at det var en hel måned og ikke bare 'for en stund' dvs. ei uke eller to, men det kunne jo likevel vies en BRØKDEL av tiden til å forbedre den artikkelen da, dog? Kunne jo ikke skade?... Eller?.... ---OleManiaC 5. feb 2005 kl.20:07 (UTC)
  5. Jeg er redd for at det er for mange som ikke vil ha forutsetninger til å medvirke på et slikt prosjekt. Ctande 6. feb 2005 kl.16:13 (UTC)
  6. Syns de andre forslagene er bedre. -Nina- 7. feb 2005 kl.00:10 (UTC)

Urfolk (pro: 3, nøytral: 3, contra: 1)[rediger kilde]

Grei nok artikkel i og for seg. Kunne dog hvert lengere. En del artikler om de ulike urfolkene ville nok passet inn. En del av de eksisterende artiklene er litt korte. Folkeslag er også en ide, men kanskje litt for stort/krevende.

Pro

  1. Pyramide 7. feb 2005 kl.18:31 (UTC)
  2. Ctande 7. feb 2005 kl.21:04 (UTC) Jeg er for men under den forutsetning av at det skjer først etter at vi har OK generelle artikler om i det minste i fem land der det er særlig mange urfolk, og blant de landene kan gjerne da noen av disse være med: Canada, USA, Brasil, Russland, Kina, Vietnam. Da har vi en masse urfolk "å ta av".
  3. Jon Harald Søby 8. feb 2005 kl.14:37 (UTC)

Nøytral

  1. Cnyborg 7. feb 2005 kl.18:41 (UTC) Min innvending er ikke sterk nok til at jeg stemmer mot, men jeg vil bare nevne en tanke. Jeg tror vi bør få mer kjøtt på beina i geografiske artikler før denne kan få den innsats den fortjener, ettersom det uunngåelig blir knyttet til forskjellige lands historie og demografi.
  2. Enig med Chris. Wolfram 7. feb 2005 kl.19:22 (UTC)
  3. Enig. – Pladask 8. feb 2005 kl.16:49 (UTC)

Contra

  1. OleManiaC 7. feb 2005, kl. 11.05 (UTC)

Synes dette temaet blir litt for vagert. Det er lite eller ingenting av informasjon å hente på dette temaet, det meste av deres historie er ifra en svunnen tid som ingen mann har skrevet noe ned ifra. Det som allerede visst om urfolk er nok som det er, og, er sikkert uansett alt man veit fra før, som er.. tja, navn på urfolk, tilholdsteder og tidsperiode? Desssuten, de urfolkene vi har i dag, er lite vi vet om. På sitt beste vet vi kanskje noe om samene og eskimoer og sånt, i forhold til Norge, men jeg tror dette temaet kan vike for mere fastere stoff. For hva annet kan vi si enn det som står fra før? For å skrive mer om urfolk må vi finne ut mer om urfolk, og det er jo ikke mer enn hva de beste vet! Dette er ett typisk sær-emne, og jeg tror det er få av oss med kompetanse på område til å skrive om det heller, med mindre vi kopierer fra en bok, eh? Og det er jo ulovelig. Og eksotiske urfolk som amazon-indianere osv. vet ihvertfall jeg særlig lite om, så.

2. Ja, det er nok flere med kompetanse på ... tja ... rollespillet Fallout, kanskje. ;-) – Pladask 8. feb 2005 kl.16:49 (UTC)

Uhuhuh...sikkert. Din ad hominem fekter meg særlig. --OleManiaC 9. feb 2005 kl.11:23 (UTC)
Jeg tror ikke det er så mange som bryr seg kjempemye om absolutt alt du sier, heller. ;-) Men seriøst, det er fleipete ment. – Pladask 9. feb 2005 kl.20:15 (UTC)

Rollespill (pro: 1 contra: 1)[rediger kilde]

Kort og greit, ett prosjekt om fenonemet 'Rollespill', dets underart i Dataspill og dens virkelige motpart, versjonen som foregår ute i det fri og den inne i datarommet (hehe). Data-versjonen kan være alt ifra om science-fiction sorten Fallout til fantasi-middelalderaktige Baldur's Gate, rollespill i alle dens sorter, både rundebasert og samtidig, tredimensjonalt og todimensjonalt. Klasseløst og evnebasert, eller klassebasert og mindre evnebasert. Eller bare rett og slett utendørs fristiling, og litt om folks fordommer om slikt "rollespill" (kristne kaller det kjettersk og satanistisk, og fordømmer slikt som "Ringenes herre"). En fokus på dette kunne lekes litt med som ett kvalitets-offensiv prosjekt.

Pro:

Forslagstiller; --OleManiaC 7. feb 2005 kl.12:18 (UTC)

Contra:

Jeg har intet imot rollespillartikler eller spillartikler generellt i et leksikon. Faktisk så er en del av mine bidrag om sjakk. Hvis noen har lyst til å skrive noen gode artikler om rollespill av forskjellige typer så er det helt greit, og det vil være velkomment som alle andre velskrevne artikler. Men jeg synes ikke at dette bør være et stort og viktig satsningsområde som vi aktivt oppfordrer folk til å skrive om spesiellt. Sjakkalle 25. feb 2005 kl.12:10 (UTC)