Hopp til innhold

Wikipedia:Konkurranser/Ukens konkurranse 2010-12

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne konkurransen er avsluttet
Konkurranse uke 12 2010
Tidsrom:22. mars–28. mars
Mål:Bedre dekning av større norske bedrifter
Organisator(er):GAD
Premier:
 • Vinner (Harald Haugland)
 • Alle med minst 1000 poeng
 • Alle med minst 200 poeng

Norske bedrifter er ukas konkurranse for uke 12. Målet er å sørge for flere og bedre artikler om norske bedrifter (inkludert norske avdelinger av utenlandske bedrifter). På ressurssida er lista opp et stort antall bedrifter henta fra nettstedet Norges største bedrifter. Dette nettstedet har liste over landets 500 største bedrifter etter driftsinntekt, men også lister fordelt på ulike bransjer. På ressurssida finnes et skjønnsomt utvalg av disse, men det er naturligvis lov å skrive om andre firmaer også.

Det finnes artikler om svært mange av firmaene, men mye av dette er tynt, så nøl ikke med å kikke over også de blå. For en rekke internasjonale selskaper er dekninga av norske underavdelinger dårlig. For mange firmaer er det produkt(er) mer enn forretningsmessige forhold som er omtalt. Det gjelder f.eks bilfirmaer og kulturfirmaer (aviser, forlag, teatre). For å kunne få poeng i denne konkurransen må en legge inn opplysninger som gjelder forretningsdrift i Norge. Gjør en det, så teller også all annen informasjon som legges til. En del eksisterende artikler har preg av reklame (firmaets visjon er ...; ... har som mål å ...; er blant de aller fremste). Rydding i slikt kan gi poeng, også om det fører til at artikkelen blir kortere.

Mange større selskaper har tallrike underselskaper. Her må det vurderes i hvert enkelt tilfelle om det skal være en samleartikkel eller mange mindre. Likeså må det vurderes hvordan en skal takle fusjoner og navneendringer. Lag i alle fall godt med omdirigeringer. Og husk at selskapsform (AS, Ltd osv) bare skal være med i artikkelnavnet om det ellers er fare for forveksling.

Ressurser[rediger kilde]

Poengberegning[rediger kilde]

Poengberegning skjer etter dette systemet:

 • Ei forutsetning for å få poeng er at artikkelen (før eller etter din revisjon) inneholder et minimum av stoff om forretningsmessige forhold i Norge. I så fall kan en få poeng for alt som skrives. For eksempel: Dersom artikkelen om Dagbladet bare inneholder informasjon om redaksjonelle ting, så får en ikke poeng for å legge inn mer av samme slag. Er det imidlertid en del business-relatert stoff (eksempelvis eierforhold, omsetning, merkantil ledelse, andre produkter, datterselskaper), så får en poeng for alt en skriver. Tilsvarende må en artikkel om et internasjonalt konsern ha noe innhold om aktivitet i Norge før det blir poeng.
 • For hver 100 bytes (avrundes etter vanlige regler) du legger til, får du 1 poeng.
 • Ny artikkel på minst 2000 bytes gir 30 bonuspoeng i tillegg.
 • Det samme bonustillegget, 30 poeng, får du om du utvider en eksisterende artikkel med minst 2000 bytes.
 • Dersom du rydder vekk reklameprega tekst, sånn at artikkelen beklageligvis blir kortere, får du likevel 15 poeng.
 • Illustrasjon: 15 poeng per stykk
 • Interwiki: 5 poeng per artikkel
 • Redirect: 2 poeng per stykk

Deltakere[rediger kilde]

Vil du være med, skriver du inn brukernavn og bidrag nedenfor. Du regner selv ut poengsum for dine bidrag. Skriv deg gjerne opp når du starter. Det er ikke nødvendig å holde plasseringa oppdatert gjennom hele uka, men om du får flere poeng enn dem over deg, setter du deg selv på toppen når du oppdaterer poengene dine.

Harald Haugland 200 poeng[rediger kilde]

 1. CargoNet utvidet 483 bytes = 5 poeng
 2. Löplabbet (bytes: 2 404) 21 + 30 (bonus) + 5 (iw) = 56 poeng
 3. BKK Nett (bytes: 21) 22 poeng + 30 (bonus) + bilde 15 (bilde) = 67 poeng
 4. Skagenfondene utvidet med 2462 bytes = 25 poeng + 30 (bonus) + 15 (bilde) + 2 (redir) = 72 poeng

EivindJ[rediger kilde]

 1. Baker Brun (bytes: 1 233): 10 poeng