Wikipedia:Kandidatsider/Ringerike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ringerike[rediger kilde]

Dette er en av våre eldre artikler i kategori anbefalt. Men du verden så meget som er skjedd i løpet av det siste året, og ikke minst de siste måneder. Ctande 17. apr 2008 kl. 12:10 (CEST)

Utmerket[rediger kilde]

  1. For For Ctande 17. apr 2008 kl. 12:10 (CEST)
  2. For For --Finn Bjørklid 17. apr 2008 kl. 12:20 (CEST), enig
  3. Imot Imot Mvh Røed (d · en) 17. apr 2008 kl. 12:39 (CEST) se kommentarer
  4. Imot Imot Grrahnbahr 20. apr 2008 kl. 23:43 (CEST)

Kommentarer[rediger kilde]

Flere ting å peke på her etter en rask skumlesing, står ikke nevnt et ord om de politiske forhold, kunne ikke se noe om hvilken medier som har fotfeste i kommunen og kirkehistorien er uforholdsmessig stor for en kommuneartikkel (bør summeres og legges i en utdypende artikkel), geografi er også i lengste laget (og her ville verneområder vært et underartikkel). Kjente personer fra kommunen står også midt i artikkelen, noe som ikke er vanlig sett i forhold til andre artikler. Mvh Røed (d · en) 17. apr 2008 kl. 12:39 (CEST)

(redigeringskræsj) Jeg er dessverre skeptisk. Det skyldes at atrtikkelen i flere henseende avviker veldig fra Wikipedia:Stilmanual/Kommuner. Én ting er at disposisjonen er annerledes, men det er flere tema som er helt fraværende. Mest tydelig er det at det ikke finnes noe avsnitt for Politikk, eller for Samfunn, og mange av punktene i stilmanualen er ikke behandlet. Kirkehistorien er omfattende, men det finnes etter alt å dømme flere kirkesamfunn enn folkekirken og den katolske kirke. Jeg beklager å være våt klut, for det er tydelig at det har vært arbeidet godt og grundig med artikkelen. Mvh --MHaugen 17. apr 2008 kl. 12:42 (CEST)

Er langt på vei enig med de ovennevnte. Innledningen burde ha vært lengre, og avsnittet om fakta burde kanskje flettes inn i resten av artikkelen. Det er en viss ubalanse i hele artikkelen, hvor avsnitt som jeg ihvertfall synes er viktige for denne type artikler, som økonomi og politikk, er fraværende. Avsnittet med kjente ringerikinger kan med fordel flyttes omtrent nederst i artikkelen. Artikkelen inneholder ingen kilder og kun en fotnote. Det er tydeligvis litt omdiskutert, men jeg synes ikke det holder for en utmerket artikkel. Grrahnbahr 18. apr 2008 kl. 01:38 (CEST)

Det er ikke brukt standard billedstørrelser, hovedbidragsyter bør se om det er mulig å fjerne faste størrelser bilder. mvh - Ulf Larsen 22. apr 2008 kl. 10:47 (CEST)