Wikipedia:Kandidatsider/Linux

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Linux[rediger kilde]

For[rediger kilde]

  1. Thor-Rune Hansen 26. jul 2005 kl.00:04 (UTC) (forslagsstiller)

Imot[rediger kilde]

  1. Einar Faanes 26. jul 2005 kl.16:53 (UTC), ikke tilstrekkelig nok, men har absolutt muligheten til å bli det. Vi kan sikkert få hjelp av noen av våre venner på linuxguiden.

Kommentarer[rediger kilde]

Jeg synes denne er litt for kort til å bli utmerket enda; om man ser på en:Linux er det fortsatt mulig å utvide en god del. Jon Harald Søby 26. jul 2005 kl.03:12 (UTC)

Enig, det er en del ting som ofte omtales i forbindelse med Linux som enda ikke er med. Noen avsnitt til, så er det bra, tror jeg. Cnyborg 26. jul 2005 kl.09:11 (UTC)
Jepp, artikkelen bør bli litt lenger og ryddes litt opp i før den blir utmerket synes jeg også. Det er også litt salig blanding av info om selve kjernen Linux og operativsystemet Linux. Artikkelen begynner med «Linux er kjernen (..)» og avsnittet «Historikk» tar for seg selve kjernen, mens resten av artikkelen tar for seg operativsystemet Linux, ikke kun kjernen. Vi har jo også en artikkel på GNU/Linux, som tar for seg operativsystemet som et helt system. Akkurat når det gjelder navnekontroversen Linux vs. GNU/Linux har jeg ikke så sterke meninger, men når vi har to artikler, en om kjernen og en om operativsystemet er det vel greit å bli enig om hva som går i hvilken av artiklene, så det ikke blir for mye overlapp. --Vegard Wærp 26. jul 2005 kl.09:30 (UTC)
Vi har faktisk tre artikler ser jeg. Linux-kjernen som tar for seg kun kjernen, GNU/Linux som tar for seg linux som et komplett operativsystem, og Linux som tar for seg begge delene. Dette bør ryddes opp i. Personlig ville jeg kanskje ha slått sammen alle tre til én artikkel som omhandler alt og lagt den på Linux.
--Vegard Wærp 26. jul 2005 kl.09:39 (UTC)
Nå er den blitt slått sammen med GNU/Linux. Jeg blir å rydde opp der jeg har satt opprydding... En gang. Så synes jeg den er bra nok. Thor-Rune Hansen 28. jul 2005 kl.23:33 (UTC)
Det er noen endringer som absolutt bør gjøres før den kan merkes som utmerket. Opplysningene om kompatibilitet med Windowsprogrammer er så utdatert at det blir feil i artikkelen; se min kommentar på diskusjonssiden. Cnyborg 29. jul 2005 kl.08:20 (UTC)
jeg synes også det er litt igjen før artikkelen kan kalles utmerket. I tillegg til det chris nevner over (Jeg la merke til det selv, men orket ikke fikse på det når det ble lagt til), bør det også leses litt korrektur, avsnittet om bruk på tjenere kan utvides, det er jo det største bruksområdet for linux, brukerstøtte-delen bør nevne at det også finnes selskaper som tilbyr support, osv. Artikkelen har uten tvil potensiale til å bli utmerket, men slik jeg ser det har den fortsatt litt igjen. At en artikkel er utmerket har like mye med innholdet som antall ord å gjøre --Vegard Wærp 29. jul 2005 kl.08:35 (UTC)