Wikipedia:Kandidatsider/Eurovision Song Contest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eurovision Song Contest[rediger kilde]

Jeg har oversatt denne artikkelen fra engelsk Wikipedia, hvor den er utmerket. Siden jeg er ny her så vet jeg ikke helt hvor nivået ligger, men ettersom bruker:H92 mente at siden den er utmerket på en: ville den bli utmerket med god margin her, så tar jeg sjansen på å nominere den. I tillegg til denne hovedartikkelen har jeg også jobbet med artiklene om hver enkelt utgave av konkurransen, om alle tidligere vinnere av ESC, samt oversatt vinnere av Eurovision Song Contest fra engelsk til norsk. Semikolon 11. jul 2008 kl. 19:43 (CEST)

Anbefalt[rediger kilde]

  1. For For Semikolon 11. jul 2008 kl. 19:43 (CEST)
  2. For For --Kjetil_r 30. jul 2008 kl. 17:06 (CEST)

Utmerket[rediger kilde]

  1. For For Semikolon 11. jul 2008 kl. 19:43 (CEST)
  2. For For, meget god artikkel! – Erik, 13. jul 2008 kl. 23:06 (CEST)
  3. For For, enig med Erik Proteus 15. jul 2008 kl. 23:49 (CEST)
  4. For For, MHaugen 16. jul 2008 kl. 14:10 (CEST) Men det er påfallende få bilder av artistene, i lys av alt som finnes i commons:Category:Eurovision contestants
  5. For For, 3s 17. jul 2008 kl. 08:57 (CEST)
  6. For For, har fulgt med denne artikkelens utvikling, og dette er meget imponerende. :) Meget bra artikkel om et bra program! H92 (d · b · @) 18. jul 2008 kl. 13:18 (CEST)
  7. For For, #Imot Imot Mvh Røed (d · en) 23. jul 2008 kl. 21:09 (CEST) Midlertidig, se kommentar.
  8. For For Snoddy 30. jul 2008 kl. 16:27 (CEST)

Kommentarer[rediger kilde]

Jeg vil da tro at det finnes i alle fall ett bilde av artistene/arrangementet som kan brukes i artikkelen. Mvh Røed (d · en) 11. jul 2008 kl. 21:02 (CEST)

Har oppdatert artikkelen med flere av bildene som er med i den engelske. Semikolon 11. jul 2008 kl. 22:05 (CEST)
Var ikke klar over at det var så mange bilder til rådighet! Har lagt til bilder av fire artister: Carola, Celine Dion, Lordi og Maria Haukaas Storeng. Semikolon 17. jul 2008 kl. 01:01 (CEST)
Via noen bekjente fikk jeg tidl. leder i den Norske GP-klubben til å lese gjennom artikkelen, han hadde en del kommentarer til rettelser som han sendte til meg. For lang til å skrive de her, men har videresendt de til Semikolon. Når de(t) blir rettet kommer jeg til å stemme for. Mvh Røed (d · en) 23. jul 2008 kl. 21:09 (CEST)
Synd du ikke legger det ut her. Det ville ha åpnet for at andre enn semikolon kunne ha løftet artikkelen til ønsket nivå, samtidig som at andre kunne ha lært av det. Hadde også vært interessant å sett om innvendingene ville hatt betydning for den engelske artikkelen, siden den norske er oversatt fra denne. Grrahnbahr 23. jul 2008 kl. 22:38 (CEST)
Røed har lagt til e-posten på diskusjonssiden til artikkelen. Nå har jeg rettet det som Hansen har påpekt, og har også lagt til noe annet (under «format», om kommentatorene). Jeg har tillatt meg å stjele formuleringene hans når de har passet inn, men noen steder har jeg skrevet ting om selv. Ser det greit ut nå? Jeg er ikke enig med Hansen i at O'Connors bok bør fjernes som referanse, selv om jeg ikke betviler at den inneholder mange feil. Det er ikke det samme som at alt som står der er feil. Og selv etter at jeg nå har rettet opp det Hansen har påpekt, er det fremdeles mange fakta som han ikke sa noe om at var uriktige, som bruker O'Connors bok som referanse. Å måtte finne frem til andre kilder som bekrefter det samme synes jeg derfor blir unødvendig. Jeg har heller ikke sjekket om Canada har sendt den europeiske finalen de siste årene, men endret isteden ordlyden der slik at det nå ikke virker som om de landene sender konkurransen fast, bare at de på ett eller annet tidspunkt har sendt den. Som Grrahnbahr påpeker, bør de kanskje gjøres oppmerksom på feilene på engelsk Wikipedia også? (Jeg vil ikke påta meg å gjøre det selv, men synes absolutt at det bør gjøres). Semikolon 24. jul 2008 kl. 14:41 (CEST)

To ting:

  • Det refereres til en «Intervision Song Contest», arrangert i østblokklandene på syttitallet. Jeg synes det er rart at østblokklandene valgte en engelskspråklig tittel på et slikt arrangement. Mistanken øker når jeg ser artikkelnavnene på tilsvarende artikler på serbisk og tysk Wikipedia. Her bør man heller bruke konkurransens opprinnelige tittel, eller en norsk oversettelse av denne.
  • Artikkelen har en «kritikk»-seksjon. Dette er svært uheldig, se mal:kritikk-seksjon. Dette stoffet bør omstruktureres og behandles annerledes. --Kjetil_r 24. jul 2008 kl. 16:09 (CEST)

Ang Intervision Song Contest: Jeg har ikke sett at det opereres med noe annet navn enn dette noe sted. Artikkelnavnet på tysk Wikipedia blir akkurat det samme, for Liederwettbewerb betyr rett og slett sangkonkurranse på tysk (Lied = sang, Wettbewerb = konkurranse). Når det gjelder artikkelen serbisk Wikipedia så vet jeg ikke, siden jeg ikke kan serbisk og heller ikke forstår kyrillisk skrift. Hvis man ikke brukte den engelske tittelen, så betydde antakelig det opprinnelige navnet akkurat det samme også. Da vil det vel heller ikke ha noen innvirkning på det norske navnet? Vi bruker jo det engelske navnet på ESC, da bør vi vel bruke tilsvanrende på en lignende utgave som ble arrangert av østblokkstatene også.

Jeg forstår problemet med kritikk-seksjonen. Vil det være nok å bare flytte disse seksjonene til andre steder i artikkelen, men ellers beholde dem slik de er? Avsnittet «Musikalsk stil og presentasjon» kan for eksempel legges til under format, og «Politisk stemmegivning» vil passe naturlig inn under «Stemmegivning». Semikolon 24. jul 2008 kl. 16:33 (CEST)

Serbisk «Интервизија» transkriberes til «Intervizija». Hvis «Intervision Song Contest» er i bruk i aviser og andre media på norsk er det selvsagt helt ok å bruke dette navnet i artikkelen – jeg tenkte egentlig bare at navnet var ukritisk tatt fra engelsk Wikipedia (han som opprettet artikkelen Intervision Song Contest pleier ofte å bruke engelske navn på alt mulig rundt om i verden). Hvis ikke «Intervision Song Contest» er brukt i norsk vil jeg foretrekke f.eks. «Intervision-sangkonkurransen», da det generelt er en uting å bruke engelske navn på ting som ikke har noen tilknytning til den engelskspråklige verden.
Løsningen du skisserer opp med kritikk-seksjonen høres god ut. --Kjetil_r 24. jul 2008 kl. 18:43 (CEST)
Da gjorde jeg de endringene med kritikk-seksjonen jeg nevnte i mitt forrige innlegg. Endret også «Intervision Song Contest» til «Intervision-sangkonkurransen». Jeg fant omtrent ingen treff på Intervision Song Contest på norske sider (de fleste treffene var her fra Wikipedia), og siden det begrepet åpenbart ikke er noe innarbeidet på norsk er jeg enig med deg i at vi like gjerne kan bruke et norsk navn. Semikolon 24. jul 2008 kl. 19:31 (CEST)

Jeg stemmer nå for anbefalt etter å ha lest igjennom artikkel nøye. Grunnen til at jeg ikke går for utmerket er at det sikkert er publisert mye interessant på norsk som kunne ha blitt lagt til under «litteratur» og «eksterne lenker» (jeg la forresten til en kronikk under sistnevnte). --Kjetil_r 30. jul 2008 kl. 17:06 (CEST)

Jeg har nå lagt til én ny ekstern lenke (adressen til OGAE Norway, Den norske Grand Prix-klubben), samt tre artikler om Melodi Grand Prix' historie signert Jostein Pedersen under «litteratur». Etter mitt syn har vi mer enn nok litteratur og lenker nå. Bare se på den engelske artikkelen, som har blitt godkjent til tross for langt færre lenker og mye mindre litteratur enn «vår» artikkel har. Dessuten bør det vi fører opp her holde et visst nivå - og det finnes veldig få gode sider på norsk om ESC. Med Jostein Pedersens bok Historien om Melodi Grand Prix, svenske Melodifestivalen genom tiderna, kronikken fra Aftenposten og den artikkelserien til Jostein Pedersen på Ballade har vi allerede en del litteratur som holder et bra nivå. Det er jo også fritt frem å legge til flere artikler etter hvert som de dukker opp, selv om artikkelen skulle bli utmerket. Semikolon 30. jul 2008 kl. 23:15 (CEST)
Avslutning

Fra nominasjonens start den 11. juli, er det per to uker senere, den 25. juli, kun nominators stemme for anbefalt, og mange flere stemmer for utmerket. Fordi to brukere til nå har stemt idag, av hvilke én har kommet med nye argumenter, tør jeg ikke sette på en {{KAavsluttet|ua}}. Hvordan blir dette? H92 (d · b · @) 30. jul 2008 kl. 23:53 (CEST)



Etter at artikkelen har vært oppe til vurdering den fastsatte tiden (7 eller 14 dager), er vurderingen avsluttet med den konklusjon at den er en utmerket artikkel.