Wikipedia:Artikkelsamarbeid/Simpsons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Simpsons[rediger kilde]

Jeg har laget denne siden. Masse arbeid, fra 6kB til 33kB. Lang og fin og ryddig artikkel. Lurer på hva folk som ikke har sett den artikkelen hver dag det siste året synes om sproget og slikt. Men altså, jeg er ikke ferdig med å blåe lenkene, ellers er vel det meste skrevet. Heller ikke språkvasket den 100%, dog 50%. Hva synes dere? Marcus 22. des 2006 kl. 12:12 (CET)

Hei, Marcus. Et første grep vil være å omdisponere stoffet, jeg foreslår at kapitlene samles under følgende hovedavsnitt (og jeg mener ikke at disse 7 "hovedkapitlene" skal synes som avsnittsnivå, men det er en grei overordnet disposisjon):
  1. Ingress
  2. De ytre forhold rundt serien; opphavsmann, ideen, veien til fast serie, produksjonsselskap, avtale med tv-kanal
  3. Seriens innhold: hovedpersoner, handlingsmønstre, biroller, dyr, politikk osv
  4. Seriens formater: tv, film, spill, bøker o.l.
  5. Respons på serien: herunder Priser, Kritikk, Innflytelse (og nyord)
  6. Distribusjon av serien: herunder bl.a. tvsending i ulike land, og dvd
  7. Referanser, litteratur, lenker
Når du bruker denne disposisjonen, så ser du også hvor det fremdeles mangler stoff: Hvordan ble serien til?
Du har noen del løst dokumenterte påstander av typen "Ifølge Adresseavisen". Hinduisme i Saudi-Arabia virker litt søkt, neologismer heter nyord på norsk, det er ikke logisk at en oversikt over sesongene står i avsnittet om dvd'er, og det står stoff i artikkelen The Tracey Ullman Show som jeg etter en rask gjennomlesning ikke finner i denne artikkelen her. --MHaugen 1. jan 2007 kl. 22:52 (CET)
Ok, takk. Skal se på inndelingen, og oversette det engelske "origins" (det har bare sett så kjedelig ut...). Igjen, takk. Marcus 4. jan 2007 kl. 15:34 (CET)
Der det lenkes til sesongene, er fordi de hver sesong er gitt ut på DVD, altså at det i sesong-artiklene skal stå litt om DVD-boksen. Marcus 6. jan 2007 kl. 18:36 (CET)
Jeg tror jeg skjønner hva du har tenkt, men det er mer naturlig at oversikten over/henvisningen til samtlige sesonger (ikke bare de på dvd) står i kapittelet for "innhold". --MHaugen 6. jan 2007 kl. 23:20 (CET)