Wikipedia-diskusjon:Wiki Loves Monuments/kulturminner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Problematiske navn og steder[rediger kilde]

En del navn i listene brukes har en form som er uvanlig, eller er skrevet slik at de ikke treffer de tilsvarende artiklene i Wikipedia. Det er for eksempel mye bruk av invertere navn og navn skrevet med store og/eller små bokstaver slik at oppslag feiler. I noen tilfeller ser det også ut som om de geografiske posisjonene til stedene er feil, i noen tilfeller opptil en drøy kilometer. Det kan være at jeg har vært uheldig med de stedene jeg har sjekket. Det er også noen merkverdigheter, for eksempel er Begnadalen kirkested tatt med (det er en langkirke fra 1964 på stedet), men ikke Bagn kirkested (en korskirke fra 1736). Tilhørende Bagn kirkested kan en også regne den gamle stavkirketomta etter Ulekjørka. (Ved etterkontroll så er Bagn kirkested i Kulturminnesøk [1]. Det ser også ut som om lokaliteten til stavkirka [2] er noe annerledes enn det lokale vil ha det til [3]. Endret Tinden hadelssted til Bagn kirkested [4] da dette er ukjent for meg. Bagn kirke ligger på Bagnsmoen og der var det handel i Smedbybygningen, også kalt Kremarlykkja, men navnet Tinden handelssted er ukjent for meg.)

Foreslår at navn av typen «HOLØSTUA, Maihaugen» omskrives til «Holøstua» eventuelt «Holøstua (Maihaugen)», eventuelt med omdirigering fra en form som angir opprinnelig stedstilhørighet det vil si «Holøstua (Skjåk)» eller «Holøstua (Øygarden)». Foreslår også at alle «Navn kirkested» omdirigeres til «Navn kirke» der vi har artikkel om kirken, men at vi reorganiserer artiklene slik at kirkestedsartikler blir en overordnet artikkel og at artiklene om den enkelte kirke blir henvist fra denne. Dermed blir det enklere å få en enhetlig og grei struktur der selve kirkestedet er mer omfattende enn kirken alene. — Jeblad 15. aug 2011 kl. 10:15 (CEST)

Kolonna med navnefeltet er bevisst duplisert, slik at kolonna "Wikipediaartikkel?" kan inneholde fornuftig (forslag til) artikkelnavn, mens kolonna navn kan inneholde det Riksantikvaren har kalt det. Uansett er det id-feltet (som RA kaller "lok_id"), ikke navnefeltet som skal kunne brukes for å koble kulturminnesok til wiki-prosjekter. Ved hjelp av det kan vi poste våre navneedringer og artikkellenker til RA (hvis de vil forbedre sine sider) og vi kan holde våre lister oppdatert når nye kulturminner registereres i RA. H@r@ld 15. aug 2011 kl. 13:07 (CEST)

Noe sted blir det i alle fall feil, for dette er et utvalg med feil navn som dukket opp i forbindelse med kirkesteder. — Jeblad 15. aug 2011 kl. 16:20 (CEST)

Kirkesteder[rediger kilde]

Satt opp omdirigeringer på kirkesteder i fylker. De er lagd utfra oppføringene i kategoriene slik at de ikke alltid stemmer overens med navn brukt i tabellene. I Oppland er noen av omdirigeringene erstattet med stubbartikler. Disse er i Kategori:Kirkesteder i Oppland. — Jeblad 15. aug 2011 kl. 20:13 (CEST)

Fant en feil i nøklene i datasettet som har medført at 3,5% av radene har blitt knytta til feil navn. Dette er nå rettet og har lagt inn korrigerte data i de fylkeslistesidene som ikke har blitt redigert i manuelt. De som har blitt redigert manuelt må endringene flettes (diff?) for å få alle 19 fylker 100% rett H@r@ld 17. aug 2011 kl. 18:13 (CEST)

Utfra hva disse henvisningene dekker så virker det riktig å henvise til kirkested og ikke til kirke. Dette er de historiske områdene, det vil si steder hvor det står eller har stått kirker og hvor det er gravsteder, mens våre artikler om kirker hovedsakelig fokuserer på byggene. Det er satt opp omdirigering, men over tid vil jeg tro disse blir erstattet med artikler om kirkestedene. I en del tilfeller vil disse måtte komplettere omdirigeringer som har en en-til-en -relasjon. Et eksempel på en slik er Bagn kirkested som i praksis dekker tre separate lokasjoner. Det bør også defineres noen enkle regler for når vi slår sammen oppføringene fra Kulturminnesøk (de fokuserer på punktfunn) til organisatoriske og funksjonelle enheter. — Jeblad 17. aug 2011 kl. 14:33 (CEST)

Norgeskategori?[rediger kilde]

Skal denne siden i wikipedia-navnerommet kategoriseres Kategori:Norge? Såvidt jeg har forstått skal denne kategorien kun benyttes for artikler i hoved-navnerommet. --Petter Per (diskusjon) 16. mar 2012 kl. 15:42 (CET)

Fint du er oppmerksom. Jeg fjernet den + en annen kategori. Du må bare ordne opp i ting på egen hånd når du ser feil. :-) Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 16. mar 2012 kl. 15:45 (CET)

Aust-Agder er ikkje Vest-Agder[rediger kilde]

...så kvifor er Vest-Agder sine kommunar lista opp under båe fylkene? 2.150.60.210 19. jul 2013 kl. 14:03 (CEST)

Rettet. Min klipp-og-lim-feil. H@r@ld (diskusjon) 19. jul 2013 kl. 16:24 (CEST)