Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Portaler/Frustrasjonsløsning I, stargate

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ved å endre Natur til Biologi er det vesentligste fjernet fra hvorfor det ble kalt Natur i første omgang, nemlig for å fange opp fritid og friluftsliv. Ved å kalle det Biologi plasserer du det inn i Vitenskap.Vitenskap derimot fanger ikke opp Teknologi som er et utrolig digert felt. Det helt sentrale problemet er at ved å presse et så omfattende begrepsapparat inn i så få begreper blir tvetydigheten så stor at det ikke lengre er opplagt hvor begreper hører hjemme.

Uavhengig av en diskusjon om hvorvidt portaler skal kobles mot kategorier eller ikke så er en sammenligning mot andre tilsvarende systemer intressant. Dmoz ender opp med 16 hovedkategorier; Arts, Business, Computers, Games, Health, Home, Kids and Teens, News, Recreation, Reference, Regional, Science, Shopping, Society, Sports, World. IPTC ender på 17 hovedkategorier; KULTUR OG UNDERHOLDNING, KRIMINALITET OG RETTSVESEN, ULYKKER OG NATURKATASTROFER, ØKONOMI OG NÆRINGSLIV, UTDANNING, NATUR OG MILJØ, MEDISIN OG HELSE, PERSONALIA OG DIVERSE, ARBEIDSLIV, FRITID, POLITIKK, RELIGION OG LIVSSYN, VITENSKAP OG TEKNOLOGI, SOSIALE FORHOLD, SPORT, KRIG OG KONFLIKTER, VÆR.

Av disse to så tror jeg IPTC er det som er nærmest Wikipedia. Det er også intressant å sammenligne med hva de andre Wp'ene har endt opp med, og hva slags metoder de har valgt å bruke for å begrense antallet oppføringer. Etter noen samtaler med folk som jobber med tilsvarende problemer så er jeg tilbøyelig til å foreslå følgende (Ikke det at jeg faktisk foreslår dette, det er et quick an dirty hack som ender med noen skikkelige hummer og kanarigrupper)

  1. KULTUR, UNDERHOLDNING, PERSONALIA, kongehus, adel, DIVERSE
  2. ULYKKER, NATURKATASTROFER, KRIG, KONFLIKTER, KRIMINALITET, RETTSVESEN
  3. ØKONOMI, NÆRINGSLIV, UTDANNING, ARBEIDSLIV
  4. NATUR, MILJØ, FRITID, SPORT, hverdagsliv
  5. MEDISIN, HELSE, SOSIALE FORHOLD, samfunnsliv
  6. POLITIKK, RELIGION, livssyn, humaniora
  7. VITENSKAP, TEKNOLOGI, vitenskapsteori, anvendelser

Det ble 7 portaler! Så må en finne 7 dekkende og entydige navn. :D

Jeblad 14. mar 2006 kl.15:33 (UTC)