Wikipedia-diskusjon:Tidligere avgjørelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tiltaleform[rediger kilde]

Det var Brukerdiskusjon:Sunny256#Hans_Hellighet som ledet til en enighet. Men kan ikke regelen formuleres mer presist? Eksempler på dagens praksis:

Innledning artikkel: Hans Majestet kong Harald V
Rereranse: kong Harald V
Innledning artikkel: Hans eminense Giovanni Serafini
Rereranse: kardinal Giovanni Serafini
Innledning artikkel: Carl XVI Gustaf, Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte
Rereranse: kong Carl XVI Gustaf

Er det en regel for nålevende og en for avdøde? En regel for norske monarker og en annen for utenlandske? Duffman har i Brukerdiskusjon:OleLukkeøye#Tiltaleformer antydet at man skal droppe tiltale også i innledning til artikkelen. Det ville vært det enkleste. OleLukkeøye 4. jul 2005 kl.11:47 (UTC)

Utgått på dato?[rediger kilde]

Følgende er vel ikke lenger gyldig? «Det skal ikke benyttes spesialtegn i artikkelnavn (f.eks. «»), kun i artikkelteksten.» Mvh Mollerup 11. mar 2009 kl. 21:54 (CET)

Kom hit til denne diskusjonen for å påpeke akkurat det samme. I 2007-2008 ble nesten alle skipsartikler flyttet til artikkelnavn med anførselstegn, og dette er nå også inkludert som en regel i navnekonvensjoner. Vi har altså to retningslinjer som motsier hverandre. Problemet er at nå har så og si alle skipsartiklene anførselstegn i tittelen. Det blir MYE arbeid hvis det skal forandres atter en gang. Et annet spørsmål er jo hvorfor de forskjellige retningslinjene ligger så godt gjemt og i tillegg er spredd overalt. Det blir jo bortimot umulig å holde styr på alle - selv for erfarne wikifanter. Aldebaran 13. apr 2009 kl. 07:31 (CEST)
Bortevekk. Jon Harald Søby 13. apr 2009 kl. 10:10 (CEST)
Takk for utrolig rask respons! Mvh Aldebaran 13. apr 2009 kl. 15:43 (CEST)