Wikipedia-diskusjon:Liste over alminnelige stavefeil

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ord som "almen", "hverken" og "foreløbig" er konvensjonelle norske ord i aktiv bruk, og ingen grunn til å stemple som "stavefeil". Like lite som vi bør drive rensning av alle a-endelser bør vi drive klappjakt på riksmålsord. -- Wolfram 13. mar 2004 kl.19:53 (UTC)

Hva med et kompromiss? Å basere listen på de normerte skriveformene behøver ikke å medføre noen klappjakt på riksmål eller dialekter. - Ynh 13. mar 2004 kl.20:32 (UTC)
Jeg kan ikke se at det skal være noe behov for å finne frem til artikler med disse formene bare fordi de inneholder dem. Nå er riksmålsformene forøvrig også normerte, bare av en annen institusjon enn Norsk språkråd. -- Wolfram 13. mar 2004 kl.21:07 (UTC)
Grunnen til å lete opp en del av disse sidene er enkel, det er en grei måte å finne artikler hentet fra dansk wikipedia og som kun er delvis oversatt. (På samme måte som "och" og "till" finner fram til artikler oversatt fra svensk.) Dette er noe helt annet enn å drive klappjakt på riksmålsfolk. - Ynh 14. mar 2004 kl.14:07 (UTC)
okei, men de nevnte ordene er altså ikke rene danske ord, og det holder egentlig å bruke mer klart danske (og svært vanlige) ord som "af" for å finne frem til disse (det er ikke så mange av dem heller). Wolfram 14. mar 2004 kl.14:25 (UTC)
Hverken ble igjen tillatt offisielt fra og med rettskrivningsendringer fra 1. juli 2005. Se [Rettskrivningsendringer fra 1. juli 2005] [hverken eller verken, s.31] nsaa 26. aug 2005 kl.05:49 (UTC)

Jeg ser at det er lenge siden dette ble diskutert, men at der fremdeles er litt uavklart. Jeg reagerer på at det er angitt at en riksmålsform er feil, når vi samtidig på forsiden sier at vi godtar riksmål. En ting er de praktiske sidene ved søk etter formene, men ettersom vedlikeholdssiden er ute av drift – og har vært det så lenge jeg har vært på Wikipedia – har ikke denne listen egentlig noen annen funksjon enn å være en ordliste for den som finner fram hit. Da synes jeg det er problematisk at den tilsynelatende gir fripass til å rette på ting som ikke nødvendigvis er feil. Spørsmålene omkring denne listen er aktualisert ved at Wikispeling (forøvrig et artig navn, det skrives virkelig slik) tar i bruk slike lister, og forandringer blir da gjort av folk som ikke kjenner den norske språkproblematikken. Cnyborg 14. des 2004 kl.00:42 (UTC)

Jeg har nå fjernet de siste riksmålsformene fra listen.Wolfram 14. des 2004 kl.00:54 (UTC)

Er denne siden ute av drift?[rediger kilde]

Det ser ikke ut til at linken som brukes til å rette feil fungerer lenger? Kan dette ordnes? Håvard Andersen 17. aug 2005 kl.22:26 (UTC)

Majorstuen[rediger kilde]

Se spørsmål Brukerdiskusjon:Ebben#Majorstuen. nsaa 15. mai 2008 kl. 19:05 (CEST)[svar]

Søkemetoder: Fordeler og ulemper med fraser og enkeltord[rediger kilde]

Jeg endret {{alminnelige stavefeil}} til å utføre frasesøk istedenfor søk på enkeltord, slik at jeg kunne skrive «sør-afrikansk» slik og ikke som «"sør-afrikansk"», som hadde vært både stygt og tungvindt.

Så oppdaget jeg at frasesøk på enkeltord oppfører seg anderledes enn vanlig søk på enkeltord. Søket på «dødlig», som inntil nå hadde vært ubrukelig – Special:Search/dødlig er altfor fuzzy (nok til å matche «|død=» i en infoboks) – fungerte nå, men ikke fuzzy i det hele tatt: Special:Search/"dødlig" treffer bare akkurat det ordet, hverken «dødlige», «dødligere», «dødligst», «dødligste», «dødligest» eller «dødligeste».

Så alternativ A fungerer ikke; alternativ B krever et halvt dusin ekstra bøyningsformer. Jeg holder en knapp på alternativ B inntil videre, men jeg skal tygge på saken. Kanskje også skrive malen om slik at begge blir alternativer.

Eller kanskje jeg bare skal vente og se om andre har en god idé?  :) — the Sidhekin (d) 9. jun 2008 kl. 19:05 (CEST)

Overstrøket eller ikke?[rediger kilde]

Hei,

hvorfor er noen ord ikke overstrøket i listen, f eks. tydlig? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.95.153.91 (diskusjon · bidrag) 7. jan. 2016 kl. 14:53‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Listen er ennå ikke helt oppdatert med felles formatering. Alle feilstavede ord skal etterhvert være vist med overstreket skrifttype (gjerne med bruk av Mal:Alminnelige stavefeil). Mvh --Mollerup (diskusjon) 8. jan. 2016 kl. 12:14 (CET)[svar]

Kanskje ta med denne lista også? Stigmj (diskusjon) 22. mar. 2016 kl. 12:25 (CET)[svar]

Presisering av søk[rediger kilde]

Er det mulig å lage en "alternativ mal" der søket blir mer presisert i de enkeltstående tilfellene der det kan være nødvendig ("insource"-søk), som for eksempel der det eneste skillet går mellom stor/liten bokstav eller bindestrek/diakritiske tegn (insource:/Stortinget/ eller insource:/stortinget/). Enkelte av oppslagene her vil gi et søk der kanskje noen titalls feilstavinger vil komme innimellom hundrevis av riktige. mvh TorbjørnS (ʦ) 9. feb. 2017 kl. 18:16 (CET)[svar]